K1 i Boks

Deontay Wilder: ‘Imam dokaze da u prošloj borbi nije bilo poštenja, ali to me učinilo boljim‘

US boxer Deontay Wilder attends a press conference with British boxer Tyson Fury (out of frame) for their WBC heavyweight championship fight, October 6, 2021 at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada ahead of their October 9, 2021 fight. (Photo by Robyn Beck/AFP)
 ROBYN BECK Afp
‘Bronze Bomber‘ svoje samopouzdanje očito gradi na svojim vlastitim uvjerenjima

Godinu i osam mjeseci nakon prošlog meča, u kojem je Tyson Fury došao do uvjerljive i dominantne pobjede, Deontay Wilder i dalje tvrdi kako je oko spomenutog meča bilo jako puno toga na što on nije mogao utjecati, a što ga je odvelo prema porazu. Krenuvši od prvih izlika, kako je slab nastup odradio zbog težine kostima s kojim je došao do ringa pa do onoga kako je u ringu izgledao loše jer mu je jedan od trenera otrovao vodu. Naravno, bilo je tu još raznih napada prema Furyju i njegovom timu, kao i prema samoj komisiji savezne države Nevade. Ukratko, Wilderu je za poraz bilo krivo apsolutno sve osim njega samog.

Da još uvijek drži do toga, otkrio je na službenoj konferenciji za medije pred meč koji će se održati ovog vikenda, u noći sa subote 9. listopada na nedjelju 10. listopada. Nakon što je upitan žali li zbog svega što je rekao i svih izlika koje je izgovorio, Wilder je otkrio kako je zapravo i dalje u to sve uvjeren, dodavši kako čak nije niti rekao sve.

"Ne žalim zbog bilo čega što sam rekao. Vjerujem u sve to i takav ću otići u grob. Imam dokaze da nije bilo pošteno. Možete lagati, ali oči vam ne lažu. Možete vjerovati u što hoćete, ali ono što vidite očima nije laž. Znam puno toga, ali neću govoriti. To sve me učinilo boljim čovjekom i boksačem jer sam vidio neke stvari, učinilo me gladnijim. Ne bih danas to mijenjao jer mi je to zapravo trebalo", rekao je Wilder, nedugo nakon čega je upitan kako se sad osjeća i kakva energija prolazi kroz njega:

"Moja energija je danas poput moga uma, vrlo nasilna. Spreman sam. Žrtvovao sam se, posvetio sam svoje vrijeme i svoje tijelo ovome. Moj tim i ja smo spremni ponovno me predstaviti svijetu. Ljudi uvijek vade moje riječi iz konteksta, zbog toga sada šutim. Kao što sam već rekao, šutnja je zlato. Sad je za mene ostala samo akcija. Nisam planirao govoriti niti danas, ali odlučio sam doći. Svoje ću pokazati u ringu."

Više puta ponovio je kako u meč ulazi bez da išta može izgubiti, ali s jako puno toga za dobiti. Na to mu je voditeljica Kate Abdo odgovorila da boksač poput njega u svaki meč kao ulog unosi svoju vlastitu ostavštinu.

"Nemam što izgubiti. Nikakva ostavština se ne gubi. Ona odlazi s čovjekom tek kad on umre, a ja sam itekako živ", uzvratio je poput kršćanskog propovjednika.

Nije Wilder puno toga imati reći niti kad je red došao na završnu riječ. Tek je kratko pozvao sve da poprate meč.

"Ne mogu reći puno toga što već nije rečeno. Mogu vam reći da se pripremite za bojno polje i za rat. To je tako kako je, čeka nas sjajna borba. Kao što vidite, nosim crveno i spreman sam vratiti se u krvi. Vidimo se kasnije", bilo je ono što je poručio.

Wilder u treći meč protiv Furyja ulazi kao popriličan autsajder, a komentari nakon konferencije za medije govore kako svojim nastupom nikoga nije uvjerio u nešto drugačije. Ona glavna prilika naravno dolazi tamo gdje će se zapravo sve i odraditi, u ringu.

Linker
20. travanj 2024 09:56