K1 i Boks

Deontay Wilder: 'Imao sam pištolj u krilu i planirao sam sebi presuditi'

Deontay Wilder
 screenshot/Youtube
Danas je svjetski boksački prvak teške kategorije i jedan od općenito najboljih boksača svijeta, no život Deontaya Wildera nije uvijek bio takav. Otkrio je kako je čak u jednom trenutku bio vrlo blizu toga da sam sebi oduzme život.

34-godišnji Wilder danas ima gotovo sve što poželi, a osim toga ispred sebe ima meč koji će pratiti svi fanovi borilačkog sporta na svijetu. No, nije uvijek bilo tako niti ga je uvijek čekao meč protiv Tysona Furyja. Do toga je mora proći kroz teške životne prepreke i ispite, od kojih se najveći dogodio prije nešto manje od 15 godina. Nešto o tome rekao je u velikom razgovoru za BT Sport.

"Mislim da je sve krenulo 2005. godine, kad se rodila moja najstarija kći Naiyea. Zapravo, sve se počelo raspadati godinu kasnije. Tada sam ostao bez obitelji i našao sam se u situaciji gdje držim pištolj u krilu i spreman sam ubiti se", ispričao je, dodavši: "To je nešto što mislim da svima u nekim trenucima prolazi kroz glavu. Svima koji u nekim trenucima prolaze kroz depresiju ili kroz teške trenutke u životu. U tom trenutno misliš samo na sebe, ne i na druge te to kako bi to utjecalo na njih."

Naravno, Wilder nije podlegao i dvije godine kasnije došao je do olimpijske medalje, a onda je krenuo niz koji ga je 2015. godine doveo do titule prvaka svijeta. Danas na sve to gleda drugačije i dodaje kako je jednostavno bio premlad kad su ga dočekali problemi na kakve nije bio spreman.

"Nevjerojatno je teško imati 19 godina i dobiti dijete s problemima. Svi se molimo da nam djeca samo budu zdrava. Kad dobiješ takav životni izazov, posebno ako ste mlada osoba koja se bori prolaziti kroz život tražeći svoj vlastiti put, sve se mijenja. Odjednom dobijete veći zadatak, dijete koje treba puno više ljubavi i svega ostalog od normalnog djeteta, a vi živite od čeka do čeka i znate da mu ne možete priuštiti sve što želite", ispričao je.

Danas je priča drugačija. Wilder može svojoj djeci priuštiti sve što novac može kupiti. No, u spomenutim trenucima trebalo je biti hrabar i odvažan. On se na kraju kao takav i pokazao, a takav je svaki put kad uđe u ring.

Linker
03. svibanj 2024 02:54