K1 i Boks

Deontay Wilder o meču Joshua-Wallin: ‘Nokautirat će ga. Kada? U rasponu od šeste do osme runde!‘

Deontay Wilder

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Konačni ishod tog meča zanimljiv mu je iz više razloga

Netom prije božićnih blagdana čeka nas velika boksačka priredba gdje će se pojaviti mnoštvo velikih imena i neke borbe sigurno će privući najveću pozornost, a tu mislimo na nastupe Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera.

Potonji će zasigurno baciti oko na borbu Joshue s Ottom Wallinom, a prije njega on ima ispit u vidu Josepha Parkera. Amerikanac se vraća u ring nakon više od godinu dana neaktivnosti. Posljednju je borbu odradio u listopadu prošle godine kada je nokautirao Roberta Heleniusa, a iako se trebao boriti s Joshuom, do tog meča nije došlo i očekuje se da će se boriti na proljeće.

"AJ" je i dalje jedna od glavnih atrakcija u teškoj kategoriji, ali obožavatelji ga prate da bi vidjeli njegov pristup borbama umjesto da očekuju teške nokaute. Bio je označen kao neodlučan i sramežljiv, ali sam kaže da se svaki novi stil rađa iz toga što je pametniji borac.

Njegov će stil biti testiran protiv Wallina. Švedski kontraš natjerao je Tysona Furyja da se muči s njim sve do sudačke odluke 2019. godine kada je izgubio, ali je imao svoje trenutke, primjerice kada je "Kralju Cigana" nanio puno štete (posjekotina) Od tada je ostvario šest pobjeda i kaže da je uvjeren da će poremetiti izglede protiv Joshue koji je daleko od vrhunca.

U intervjuu za ES News, Wilder se nije složio s tom tvrdnjom i smatra da će Joshua biti taj koji će slaviti u ovoj borbi, a pokušao je biti precizan i predvidjeti točan završetak.

"Biram Joshuu, mislim da će ga nokautirati. Kada? U rasponu od šeste do osme runde!"

Naravno, on ima vlastiti interes: konačni ishod tog meča uvelike će definirati to hoće li se boriti u predviđenom razdoblju koje smo spomenuli. Naravno, jasno je da i on mora proći sa što manje štete protiv Parkera.

Na ovoj priredbi ima još nekoliko zanimljivih mečeva, a onaj koji ćemo pratiti s najvećim zanimanjem jest Filipa Hrgovića s Markom De Morijem. Nastupit će i Daniel Dubois, Dmitry Bivol, Arslanbek Makhmudov i mnogi drugi, što garantira fantastičnu večer za ljubitelje plemenitog sporta.

Linker
11. svibanj 2024 19:17