K1 i Boks

Deontay Wilder: ‘Taj frajer me najjače udario... Je** te, kako mu je ono ime? E da, on je u pitanju!‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Bila je to druga obrana pojasa za monstruozbog američkog nokautera

Deontay Wilder smatra se najjačim udaračem u boksu, a često se spominje i među najmoćnijima svih vremena. Nokauter iz Alabame ima 42 prekida u 43 pobjede. Jedini čovjek koji je došao do odluke kada je izgubio od njega, Bermaine Stiverne, bio je hladnokrvno nokautiran u njihovom revanšu.

Nije stoga čudno što se Wildera uglavnom pita o njegovoj razornoj moći, ali pitanje je izokrenuto u nedavnom intervjuu za talkSPORT. Upitan tko ga je najjače pogodio, Wilder je istaknuo Francuza Johanna Duhaupasa.

“Tko me je najjače udario... Morao bih reći da je to bio Francuz. Je** te, kako se zove taj Francuz... Duhaupas. Da, to je on. To je najjači udarač s kojim sam se suočio u dosadašnjoj karijeri."

"Brončani bombarder" morao se osvrnuti na 2015. za odgovor, kada ga je Duhaupas izazvao za titulu svjetskog prvaka.

Wilder je slavio prekidom u 11. rundi te je to bila druga obrana WBC pojasa, a skupio bi još pet prije nego što je zadržao pojas nakon remija s Tysonom Furyjem. U njihovoj drugoj borbi, "Kralj Cigana" je suvereno pobijedio i preuzeo tron te to potvrdio obranom u trilogiji.

Duhaupas se više nije borio za svjetski naslov, nastavljajući se boriti, ali s mješovitim uspjehom od sedam pobjeda i četiri poraza. S druge strane, Wilder se vraća u ring protiv Josepha Parkera 23. prosinca kada će pokušati upisati još jedan trijumf i potvrditi dugoočekivanu borbu s Anthonyjem Joshuom koja bi se trebala održati na proljeće. Očekivalo se da će se sada boriti međusobno, ali očito ćemo morati malo pričekati. Možda i bolje, jer što dulje čekamo, zainteresiranost je veća!

Linker
03. svibanj 2024 08:08