K1 i Boks

Derek Chisora o Furyju: ‘On je lošiji boksač nego što je bio u našem prošlom meču, a ja sam bolji‘

Derek Chisora i Tyson Fury

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Iskusni veteran smatra da je više napredovao od kraja 2014. godine i borbe protiv Furyja

Dva dana dijele Dereka Chisoru od prilike da okruni svoju boksačku karijeru titulom svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Ne zna vjerojatno ni sam Chisora kako je dobio ‘‘title shot‘‘ nakon tri poraza u posljednja četiri nastupa, ali to ga neće spriječiti da vjeruje u pobjedu protiv Tysona Furyja.

Derek će krajem ovog mjeseca proslaviti 39. rođendan, a najbolja moguća proslava bila bi ona uz titulu svjetskog prvaka koju može osvojiti u subotu navečer. Chisora u meč ulazi kao veliki autsajder, a ne ide mu u prilog činjenica da je već dvaput gubio od Furyja.

Prvi meč odradili su sredinom 2011. godine, a Fury je slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Revanš se održao krajem 2014. godine, a pobijedio je Fury prekidom u desetoj rundi. ‘‘Gypsy King‘‘ je naročito u tom drugom meču djelovao kao nekoliko klasa bolji boksač i teško je zamisliti da će situacija biti drukčija ovog vikenda.

Fury se u godinama nakon toga isprofilirao kao najbolji teškaš današnjice, dok je Chisora svojevrsni ‘‘gatekeeper‘‘ za top 10 i gotovo svaki elitni teškaš s kojim je boksao, uspio ga je i poraziti. Unatoč tome, Chisora vjeruje da se situacija kroz godine promijenila u njegovu korist.

‘‘Mislim da je on (Fury) bio bolji boksač prošli put kad smo boksali, a ja sam sada bolji nego što sam onda bio. Prošli put kad smo se borili, on je bio bolji, to je istina.‘‘, rekao je Chisora za BT Sport.

Dvojica teškaša jučer su odradili otvorene treninge uoči meča koji ih čeka, a vidljivo je kako između Furyja i Chisore nema nikakvog animoziteta, nego su zapravo u dobrim, šaljivim odnosima.

‘‘Jesi li počeo trenirati ili se i dalje samo zezaš okolo?‘‘, pitao je Fury Chisoru, a netom prije mu je prišao s leđa i ‘‘pokušao ga ugušiti‘‘ (u šali naravno).

‘‘I dalje se samo zezam okolo.‘‘, odgovorio je Chisora.

Fury je zatim poručio Chisori da pruže fanovima ono što žele, da se nađu na sredini ringa i bore se dok jedan ne poklekne. Naravno da je Chisora pristao, ali teško ćemo dobiti takav meč. Puno je realnije da će Fury iskoristiti svoje prednosti u duljini, veličini i radu nogu te će nadboksati Chisoru, a možda i završiti u kasnijim rundama.

Iznenađenja su dakako uvijek moguća, pa možda Chisora začepi usta svima, uključujući i nama.

Linker
19. travanj 2024 07:02