K1 i Boks

Derek Chisora: ‘Želim da Britanac pobijedi sto posto, ali ako ste kladioničar, morate misliti‘

Derek Chisora v Tyson Fury

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Čovjek koji je dijelio ring i s Furyjem i s Usykom predviđa večerašnju strategiju u meču za apsolutni tron

Derek Chisora, čovjek koji je dijelio ring s obojicom večerašnjih protagonista, dao je zanimljiv prijedlog uoči današnje borbe za titulu apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, ponudivši Ukrajincu moguću strategiju kako nadmudriti Furyja.

Chisora se borio protiv Usyka u listopadu 2020. godine te je izgubio taj meč jednoglasnom sudačkom odlukom.

‘Del Boy‘ se suočio s Furyjem tri puta u svojoj karijeri u onome što se pamti kao prilično nepotrebna trilogija. Prvo su se borili za britanski naslov, zatim za europski, a konačno i za WBC svjetski naslov pri čemu je Chisora bio poražen u sva tri navrata. Fury je kasnije priznao da je Chisori ponudio treću borbu jer mu je obećao tu priliku i želio mu dati veliki ‘džeparac‘ prije umirovljenja.

Od tada, Fury se borio samo jednom, pobijedivši kontroverznom podijeljenom odlukom protiv debitanta Francisa Ngannoua koji je šokirao svijet kada je srušio Britanca na pod u borbi za koju se očekivalo da će biti izuzetno jednostrana. Fury se tada trebao boriti s Usykom 18. veljače, ali je posjekotina iznad oka uzrokovala odgodu povijesnog obračuna.

Govoreći za Crypto Casinos, Chisora je objasnio da, unatoč vremenu oporavka koje je Fury imao, posjekotina i dalje može igrati značajnu ulogu u ishodu borbe te da očekuje kako će Oleksandr Usyk vjerojatno ciljati na tu ranu i pokušati ju ponovno otvoriti tijekom borbe.

"Želim da Britanac pobijedi sto posto, ali ako ste kladioničar, morate misliti: ovo je posjekotina koju je imao protiv Otta Wallina i ona će se opet vratiti. Mislim da će Tyson morati boksati na stražnjoj nozi. No, opet, mogao bi srušiti Usyka aperkatom."

"Ta rana bi mogla igrati veliku ulogu u borbi. Je li taj masivni rez uspio pravilno zacijeliti? To može otežati sparing, bili biste oprezni da ga ponovno ne otvorite. To je dilema. Dok Usyk radi sve na pravi način, radi li Tyson svoj kamp na 85 posto onoga što bi radio prije nego što je zadobio rez iznad oka? Samo njegov tim će znati. Usyk će nesumnjivo ciljati na taj rez."

Uz borbu za apsolutni tron teške kategorije, na priredbi će biti još dvije borbe za svjetski naslov jer će Jai Opetaia imati revanš protiv trostrukog prvaka u lakoj kategoriji, Mairisa Briedisa, s upražnjenim IBF pojasom na liniji, dok će Walesov Joe Cordina braniti svoj IBF naslov u super-perolakoj kategoriji protiv Anthonyja Cacacea iz Belfasta.

Osim toga, vrhunski teškaški talent, Moses Itauma, želi proširiti svoj neporaženi omjer na 9-0.

Linker
26. srpanj 2024 18:44