K1 i Boks

Devin Haney vjeruje u svoju pobjedu protiv Ryana Garcije: ‘Prebit ću ga tako da neće ni pomišljati o revanšu!‘

Devin Haney

 KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp
Ovog mjeseca, točnije 20. travnja nas očekuje sjajan meč u kojem je ulog WBC-ova svjetska titula u superlakoj kategoriji (-63.5 kg)

Devin "The Dream" Haney (31-0, 15 KO) trenutno se nalazi u završnici pripremnog kampa za okršaj s Ryanom "Kingom" Garcijom (24-1, 20 KO). Obojica imaju 25 godina te tek trebaju ući u svoje najbolje godine.

"Prebit ću ga toliko jako da neće pomišljati na revanš" rekao je "The Dream" za BoxingScene te nadodao: "Ovo je san koji se ostvaruje. Uvijek sam sanjao da budem tu gdje jesam, puno sam radio i žrtvovao. Sve će se to naplatiti na dan borbe". Haney se nalazi u nizu od 8 pobjeda kada pričamo o borbama u kojima je ulog svjetska titula. Najveću borbu karijere je ostvario u pretposljednjem nastupu kada je kontroverznom odlukom pobijedio legendarnog Ukrajinca Vasylija Lomachenka.

Ryan Garcia je u pretposljednjoj borbi upisao poraz. Nokautom ga je zaustavio Gervonta Davis. Nakon toga odradio je početkom prosinca prošle godine povratničku borbu protiv Oscara Duartea Jurada. Nokautom je vratio potrebno samopouzdanje. Zadnjih mjeseci smo imali priliku svjedočiti osobnoj krizi mladog američkog boksača koja je potresla njegove fanove. Kasnije se očitovao da je to iza njega i da će se fokusirati na predstojeću borbu.

"Imam poštovanje za Ryana. On i ja smo šest puta dijelili ring kao klinci. Ali nakon svega ovog, jednostavno sam izgubio to poštovanje" rekao je Haney pred kraj intervjua i zaključio u svom stilu: "Tip je je**ni klaun, i on i njegova obitelj. Maknut ću ga iz boksa"

Linker
20. travanj 2024 16:01