K1 i Boks

Dilliana Whytea ne brine Furyjeva prednost u veličini: ‘Fizički sam najsnažniji boksač u svojoj eri‘

Tyson Fury i Dillian Whyte

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘The Body Snatcher‘‘ vjeruje svojim fizičkim mogućnostima

Krunu svoje bogate borilačke karijere, Dillian Whyte mogao bi dočekati večeras pred sami kraj dana. Britanski boksač koji je rođen i odrastao na Jamajci, večeras se bori za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Neće Whyte imati nimalo lak zadatak. Tyson Fury (31-0-1) naći će se na suprotnoj strani ringa, a ''Gypsy King'' veliki je favorit u večerašnjem spektaklu na Wembleyju. Izuzev činjenice da je Fury neporažen u dosadašnjoj karijeri te da ga mnogi smatraju tehnički dominantnijim boksačem, Fury će prednost imati i u fizikalijama.

Naime, Tyson je viši od svog protivnika 13 centimetara, a razlika u rasponu ruku ('reachu') iznosi 18 centimetara. Fury se na vaganju pojavio pet kilograma teži od Whytea i očito je kako će se Whyte nositi s fizički osjetno većim protivnikom. Whyte tvrdi kako ga to ipak ne zabrinjava te izrazito vjeruje u svoju snagu.

''Ja sam vjerojatno jedan od najsnažnijih boksača ikad. Fizički, vjerojatno sam najsnažniji boksač u svojoj eri. Ja nisam netko tko olako govori o tim stvarima. Fury je velik tip, viši je od mene i sve to, ali Tyson Fury nije među fizički najsnažnijim tipovima, znate?'', rekao je Whyte u razgovoru za BT Sport.

Fury i Whyte nekoliko puta zajedno su trenirali i sparirali pa možemo reći kako je Whyte donekle upoznat s Furyjevim fizičkim mogućnostima. Još jedan detalj Whyteu govori da Fury nije toliko fizički moćan.

''Znam sve to zato što sam trenirao s njim. Pogledajte koliko mu je trebalo da završi Wildera. Wilder je bio gotov nakon tri runde, teško je disao'', dodao je Whyte, govoreći o trećem meču Furyja i Wildera. Do prekida je na koncu došlo u 11. rundi.

Kako će se Whyte nositi s toliko većim protivnikom, saznat ćemo večeras oko 23:00h.

Linker
30. travanj 2024 22:39