K1 i Boks

Dinastija Franka Warrena širi svoj utjecaj: Fabio Wardley potpisao za Quensberry Promotions, čeka ga Saudijska Arabija

Frank Warren

 Steven Paston/pa Images/profimedia
Frank Warren je odlučio pojačati svoj utjecaj u teškoj kategoriji

Frank Warren i Queensberry Promotions potpisali su višeborbeni promotivni ugovor s teškašem Fabiom Wardleyjem.

Neporaženi 29-godišnji Wardley (17-0-1, 16 KO) iz Ipswicha pridružuje se Queensberryu uoči svog revanša s Frazerom Clarkeom, koji će se održati na "undercardu" meča između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola u Saudijskoj Arabiji 12. listopada, kao dio programa Riyadh Season.

U svom prethodnom nastupu u sklopu Riyadh Seasona u listopadu 2023., Wardley je ostvario tehnički nokaut u sedmoj rundi protiv Davida Adeleyea, također člana Queensberryjeve ekipe, na priredbi "Battle of the Baddest". U ožujku 2024. Wardley je boksao neriješeno protiv Clarkea, osvajača brončane medalje u superteškoj kategoriji na Olimpijskim igrama 2020.

"Na ključnom sam stupnju svoje karijere, i usklađivanje s najboljim promotorom je presudno" izjavio je Wardley. "Oduševljen sam što se pridružujem Franku i Georgeu Warrenu u Queensberryju. Njihova povijest organiziranja velikih borbi i priredbi me ispunjava uzbuđenjem za našu zajedničku budućnost!"

Frank Warren dodao je: "Teškaška divizija trenutno je nevjerojatno uzbudljiva, a Fabio se dokazao kao značajan dio toga s izvanrednim nastupima. Oduševljeni smo što je izabrao Queensberry u ovom ključnom trenutku. Nakon listopada, vjerujem da je spreman izazvati bilo koga iz top 10."

Wardleyjev menadžer, Michael Ofo, komentirao je: "Sjajno je što imamo Franka Warrena i Queensberry za promociju Fabia. Oni su organizirali gotovo svaku važnu teškašku borbu posljednjih godina, i radujemo se velikim noćima s njima."

Linker
15. rujan 2024 11:37