K1 i Boks

Dok čeka novi meč, Filip Hrgović pao za još jedno mjesto na rankingu! Wilder se rekordno srozao!

 Damir Krajac / CROPIX
Nekoliko vrlo bitnih teškaških mečeva održanih proteklog vikenda itekako je bitno djelovalo na ljestvice 'kraljevske kategorije', u prvom planu onu Boxrecovu. Tako je Filip Hrgović čekajući novi nastup pao za još jedno mjesto, dok je ipak najveći gubitnik Deontay Wilder ispred kojeg se sad nalazi četiri boksača.

Za razliku od UFC-ovih ljestvica, koje nastaju glasovanjem novinara, Boxrec ima svoje posebno bodovanje u koje je uključena važnost meča, trenutni bodovi boksača, ali i protivnika, kao i način kako je meč završio. Bodovi se mogu osvajati, ali i gubiti, posebno ako se ostane bez pojasa koji sami po sebi nose veliki broj istih. Tako je prošli vikend donio neke zanimljive promjene.

Pobjeda nad Deontayem Wilderom donijela je Tysonu Furyju drugo mjesto ljestvice. Anthony Joshua ostao je prvi jer teško da ga itko otamo može skinuti dok god drži tri pojasa, dok je na trećem mjestu Oleksandr Usyk. Unatoč tome što nije imao niti jednu uspješnu obranu titula koje je osvojio, pobjeda nad Anthonyjem Joshuom donijela je Andyju Ruizu dovoljno bodova da bude četvrti, dok je Deontay Wilder porazom od Furyja doživio veliki pad s drugog na peto mjesto. Idući boksač iza njega je Dillian Whyte.

Neaktivnost je boljeg plasmana koštala Filipa Hrgovića pa tako najbolji hrvatski boksač više nije 13. nego 14. borac ove ljestvice. Ispred njega je uskočio boksač koji je nastupio prošlog vikenda, a to je Charles Martin koji je savladao Geralda Washingtona. Hrgović bi narednog vikenda mogao pasti i niže, budući da će svoj meč odraditi Joseph Parker, koji se trenutno nalazi na 15. mjestu ljestvice, a debi u teškoj kategoriji odradit će i Murat Gassiev, koji bi se u slučaju pobjede također mogao visoko plasirati. Filip već pobjedom nad Molinom nije postigao nikakav napredak pa je bitno da što prije ugovori meč i to protiv nekog boksača nad kojim bi mu trijumf mogao donijeti uspon za pokoje mjesto. U ovakvoj situaciji, gdje je konkurencija nevjerojatno jaka i zapravo sve jača, kvalitetni mečevi postaju prioritet.

Pogledajte kako danas izgleda poredak 20. najboljih teškaša svijeta, dok cijelu ljestvicu možete pronaći OVDJE.

1. Anthony Joshua
2. Tyson Fury
3. Oleksandr Usyk
4. Andy Ruiz Jr.
5. Deontay Wilder
6. Dillian Whyte
7. Alexander Povetkin
8. Kubrat Pulev
9. Luis Ortiz
10. Derek Chisora

11. Adam Kownacki
12. Michael Hunter
13. Charles Martin
14. Filip Hrgović
15. Joseph Parker
16. Dominic Breazeale
17. Oscar Rivas
18. Christian Hammer
19. Joe Joyce
20. Evgeny Romanov

Linker
23. travanj 2024 02:22