K1 i Boks

‘Donio je lošu odluku što je prihvatio ovo. Ovo je užasno imajući na umu u kojem je stadiju njegova karijera!‘

Daniel Dubois

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Pričalo se i o Anthonyju Joshui i budućnosti nakon tog meča

Eddie Hearn je uvjeren u ishod borbe Jarrella Millera i Daniela Duboisa, čak i unatoč tome što je njegov odabir bio protivan izgledima.

Ova dva teškaša susrest će se za dva tjedna u Saudijskoj Arabiji (23. prosinac) koji također uključuje borbu našeg Filipa Hrgovića s Markom De Morijem, a tu je i Anthony Joshua.

Dubois dolazi nakon poraza od Oleksandra Usyka u kolovozu. Iako je uspio baciti Usyka u nokdaun u petoj rundi, udarac je ocijenjen niskim te nije slavio, a na kraju je zaustavljen u devetoj rundi.

U međuvremenu, Miller ostaje figura koja izaziva podjele jer je pao na nekoliko testova na doping uoči njegove borbe s Joshuom u Madison Square Gardenu u lipnju 2019. godine.

Nakon dvogodišnje zabrane, gradio je svoj put natrag na mjesto pobjedama nad borcima poput Bogdana Dinua i Lucasa Brownea, ali Dubois je njegov najveći test dosad.

U intervjuu za Boxing Social, Hearn je zaključio da je to užasan meč za Duboisa.

"Ako Miller pobijedi Daniela Duboisa, što doista vjerujem da hoće - mislim da je to užasna borba za njega u ovoj fazi njegove karijere - i AJ se okrene i kaže da se želi boriti protiv Millera, neću reći ‘ oh, ne sviđa mi se ovo.‘ AJ je šef."

Hearn je tada rekao da će o Joshui ovisiti hoće li se boriti s Millerom u budućnosti.

"Naš fokus je Deontay Wilder, ali nekad u budućnosti ne mogu isključiti AJ protiv Millera. Ali to je njegova odluka, ne moja."

Miller prvo mora proći preko Duboisa da bi se takva rasprava održala i već je rekao da misli da ima mentalnu prednost u toj borbi.

Ako Dubois izgubi, svatko može nagađati gdje će ići dalje na teškaškoj sceni, no budućnost mu nije svjetla. Ipak, živi bili pa vidjeli, možda će Hearn biti u krivu.

Linker
03. svibanj 2024 06:12