K1 i Boks

Drama je okončana: Saunders javio da je ‘problem riješen‘, borba s Canelom više nije ugrožena!

Billy Joe Saunders i Canelo Alvarez
 Mike Egerton/PA Images, Sean M. Haffey/Getty images - Profimedia
Dvojica svjetskih prvak ipak će u noći sa subote na nedjelju ući u ring!

Drama oko veličine ringa je završila i čini se da će se jedan od najvećih boksačkih okršaja godine održati po planu.

Meč Canela Alvareza i Billyja Joea Saundersa nakratko je ovih dana postao upitan nakon što su iz tima britanskog udarača prigovorili na veličinu ringa koji ih je dočekao na AT&T stadionu u Arlingtonu (Teksas).

Navodno se radilo o ringu od 550 centimetara koji je trebao biti zamijenjen nešto, ali nedovoljno većim (610). Billyjev otac Tom Saunders otkrio je da su oni htjeli onaj od 730, no da bi pristali i na 670 centimetara.

"Ukratko, oni žele eliminirati Billyjeve noge. Mi smo protiv toga i ja prvi neću svom sinu dozvoliti da boksa u malom ringu protiv čovjeka kojeg zovu pound-for-pound kraljem boksa. Rekli su nam - ring od 610 ili da rezerviramo let za povratak kući. Ispričavam se ovim putem fanovima, ali ne dozvoljavam svom sin da boksa u takvom ringu protiv Canela na Cinco de Mayo vikend. Puno toga smo im izašli u susret, ali ovo ne možemo. Borba u tom slučaju neće biti poštena i ovim je putem otkazana", šokirao je Tom u razgovoru za iFL.

Navodno je prema nekim izvještajima John Ryder već bio na putu prema Arlingtonu te je bio spreman zamijeniti Saundersa, no onda se javio Billy i otkrio da su nesuglasice riješene.

"Samo bih želio reći da sam zadovoljan što je problem riješen. Ring nije problem", u kratkom je video na Instagram Storyju poručio britanski borac.

Saunders nije ulazio u detalje i u ovim trenucima je nejasno što je točno uspio dogovoriti i je li uopće došlo do ikakve promjene ili je jednostavno pristao na postavljene uvjete. Ipak bi, prema nekim informacijama, trebao dobiti minimalno sedam milijuna dolara...

Canelo i Billy će, kako stvari stoje, u ring ući u ranim nedjeljnim satima, a borit će se za čak tri svjetske titule u supersrednjoj kategoriji. U igri će, podsjetimo, biti Saundersov WBO i Alvarezovi WBA i WBC pojasevi.

Linker
27. travanj 2024 01:25