K1 i Boks

Dubois o snazi Usyka: ‘Nije previše jak, atipičan je teškaš. Ipak, ovo je njegova najveća prednost!‘

Daniel Dubois

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
Smatra da je i on kriv za poraz, to jest njegovo stanje

Kao posljednji čovjek koji se borio protiv Oleksandra Usyka, Daniel Dubois je u dobroj poziciji da procijeni njegovu snagu udarca. Dubois se u kolovozu u Poljskoj borio protiv bivšeg prvaka u kruzer kategoriji se zatim podigao u tešku kategoriju i tamo nastavio sa sjajnim rezultatima. Britanac je mislio da je osigurao pobjedu u petoj rundi kada je pogodio Ukrajinca u tijelo, no udarac je ocijenjen niskim. Na kraju je bio slomljen i zaustavljen u devetoj rundi.

Bio je to tek njegov drugi poraz nakon poraza prekidom od Joea Joycea kada mu je oko teško oštećeno zbog čega je Dubois kleknuo i priveo borbu kraju.

Dubois je sada dobio brzu priliku za iskupljenje borbom protiv Jarrella Millera na "Danu obračuna" u Rijadu ove subote, gdje se bori i naš Filip Hrgović.

Prije toga, Duboisa je TNT Sports pitao udara li Usyk jako ili je njegova brzina ta koja više šteti, a 26-godišnji boksač ne vjeruje da Ukrajinac udara izrazito snažno, otkrivajući da je njegova vlastita nevolja nakon devet teških rundi pridonijela završetku borbe.

"Brzina, pretpostavljam. ne znam. Svatko na toj razini je dobar teškaš. Dakle, brzina, a loše stanje u kojem sam bio", kazao je.

Dubois će se nadati da će ovog vikenda pokazati dosta brzine i snage protiv Millera. Impresivna izvedba protiv njega vratila bi Britanca u borbu za naslov, ali prvo mora prijeći ovu prepreku.

Linker
30. travanj 2024 00:00