K1 i Boks

Dubois uvjeren da može pobijediti Usyka: ‘Oslobodit ću pakao na njemu, rođen sam za to, ja sam drugačiji‘

Oleksandr Usyk i Daniel Dubois

 DEAN FARDELL/AVALON/PROFIMEDIA Dean Fardell/avalon/profimedia
‘Došlo je moje vrijeme, mlađi sam i snažniji‘, istaknuo je WBA-ov obvezni izazivač

Uoči njihovog međusobnog okršaja, koji je na rasporedu 26. kolovoza u poljskom Wroclawu, Oleksandr Usyk (20-0) i Daniel Dubois (19-1) u četvrtak su odradili medijsku konferenciju u Londonu. Neporaženi Ukrajinac i vlasnik teškaških pojaseva po WBA, WBO i IBF verzijama prethodno je, kad su u pitanju britanski boksači, pobijedio Tonyja Bellewa (u kruzer kategoriji), Dereka Chisoru i dva puta Anthonyja Joshuu, a velika je vjerojatnost da će njihovu sudbinu dijeliti i Dubois, no WBA-ov "regular" prvak uvjeren je da može kreirati iznenađenje.

"Došlo je moje vrijeme, definitivno je došlo moje vrijeme. Usyk je bio veliki šampion, ali kao što sam već rekao, sve što ima početak, mora imati i kraj. Njegova nula u omjeru mora nestati", istaknuo je 25-godišnji Britanac, pa dodao:

"Samo ga moram izmanevrirati u svemu. Mlađi sam, snažniji sam, samo moram osloboditi sve što imam. Oslobodit ću pakao na ovom tipu, rođen sam za to. Sve što je dovelo do toga da sam došao do ovdje, da sam dobio ovu priliku. Ja sam drugačiji, vidjet ćete to".

Poslovično smireni Usyk na press konferenciji nije mnogo govorio, ali je zato na početku svog izlaganja zapjevao ukrajinsku pjesmu koju je njegov promotor djelomično preveo.

"Radi se o neprijateljima koji će biti uništeni i o pobjedi", rekao je Alexander Krassyu, a onda je Usyk iznio svoje mišljenje o Duobisu.

"O svom protivniku imam jako visoko mišljenje. On je fin čovjek, pristojan momak i sportaš. Došao je na mjesto obveznog izazivača, zaslužuje to. Poštujem njega, njegov tim i ljude oko njega, ali prestanimo puno pričati, vidimo se 26. kolovoza", rezolutan je bio 36-godišnji Ukrajinac.

Linker
25. travanj 2024 22:50