K1 i Boks

‘Duboisu je ovo jedna od najvećih pobjeda u karijeri. Mislio sam da je Hrgović favorit, ali...‘

Joseph Parker

 Screenshot/YouTube (Seconds Out)
Parkera se dojmilo ono što je ‘Dynamite‘ isporučio protiv ‘El Animala‘, no smatra da će mu za Joshuu ipak trebati više

U najvažnijem meču dosadašnje profesionalne karijere, Filip Hrgović je, na rijadskoj "Queensberry vs. Matchroom: 5v5" priredbi, izgubio od Daniela Duboisa tehničkim nokautom u osmoj rundi. "El Animal" je tako propustio priliku osvojiti IBF-ovu titulu privremenog svjetskog prvaka, odnosno ostao je bez pozicije obveznog izazivača i ispao iz kombinacija za napad na "prave“ pojaseve. Okršaj hrvatskog i britanskog teškaša, odnosno ishod istog, komentirao je, među ostalima, i Joseph Parker.

"Dubois me iznenadio. Mislio sam da je Hrgović favorit i ušao je vrlo snažno u meč, ali Daniel je bio dosljedan i uporan, konstantno je pritiskao i na koncu pobijedio. Mislim da je to jedna od najvećih pobjeda u njegovoj karijeri", rekao je obvezni teškaški izazivač po WBO verziji za Seconds Out pa iznio svoje prognoze potencijalnog meča Duboisa i Anthonyja Joshue na Wembleyju:

"Ako se budu borili u rujnu na Wembleyju, Dubois će biti ‘underdog‘. Izgledao je vrlo dobro protiv Hrgovića, ali sada će se boriti s Joshuom i vidjet ćemo što može pružiti u većem i boljem izazovu. Bit će mu potrebno više koncentracije, raznovrsnijih udaraca i kretanja. Joshua je zvijer, dobro je izgledao u posljednje dvije borbe i Dubois će protiv njega morati učiniti više nego što je učinio u meču s Hrgovićem".

Linker
25. lipanj 2024 13:12