K1 i Boks

Dva suca su smatrala da je Canelo bio bolji za samo jednu rundu: Pogledajte službene statistike

Saul ”Canelo” Alvarez vs. Gennady Golovkin

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Oba borca su bili dosta pasivniji

Canelo Alvarez noćas je bio bolji od Gennadyja Golovkina nakon dvanaest rundi te tako pobjedom zaključio trilogiju. U prethodna dva meča smo vidjeli i neke, po mnogima, kontroverze, dok je slika bila puno jasnija u ovom posljednjem meču.

Iako je Canelo nedvojbeno bio bolji, dva suca su meč bodovala 115-113 što znači da smo za dlaku izbjegli neriješen ishod. Tada bi došli do nove kontroverzne situacije jer dvojbi nije bilo što se vidjelo i po licu Golovkina, a izašle su i službene statistike iz meča, a sliku pogledajte ispod:

image

Canelo vs. Golovkin stats

Boxingscene, Compubox

2018. godine u njihovoj drugoj međusobnoj borbi Golovkin je bacio 879 udaraca, od kojih je pogodio 234. S druge strane Canelo je tada bacio 622, a sjelo je njih 202. A sad ono što su svi primijetili: Golovkin je u ovoj borbi bacio 521 udarac, a pogodio svega 120, dakle bio je puno pasivniji nego u prošlom meču. Canelo je noćas bacio 487 te pogodio njih 130. Bio je i on dosta pasivniji nego u prošloj borbi, no šteta koju je nanio je bila i više nego vidljiva.

Golovkin je pogodio 29 direkata više od Canela, a Canelo je pogodio 39 značajnih udaraca više nego Golovkin. Bio je Canelo i točniji te je pogodio 39% bačenih udaraca, a Golovkin 27%.

Ono što je najzanimljivije, čak dva suca su smatrala da je Canelo bio bolji za samo jednu rundu. To bi značilo da smo noćas skoro ostali bez pobjednika, što je u potpunosti nevjerojatno.

Iako smo svi vidjeli da je ova borba bila dosta pasivnija s obje strane i golim okom, nije loše ni pogledati službene statistike trećeg i posljednjeg meča između ova dva odlična boksača.

Linker
18. rujan 2022 11:56