K1 i Boks

EBU naredila meč Joyce vs. Hukić za upražnjeni europski naslov!

Joyce vs. Huck
 Ilustracija (Screenshot)
Nekoć vrlo uspješni amater, a danas opasni profesionalac Englez Joe Joyce, je napokon dobio protivnika za  upražnjenu EBU-ovu teškašku titulu. Joyce će se sudariti s bivšim svjetskim WBO prvakom Marcom Huckom, odnosno originalno Muamerom Hukićem, kasnije ove godine. EBU je naredio da se svi uvjeti između dva tima i dva boksača moraju dogovoriti najkasnije do 10. listopada.

Joyce je dugo tražio partnera za ples za meč koji treba donijeti nasljednika Agita Kabayela, kojem je EBU nedavno oduzeo europsku titulu. Na koncu ga je našao u bivšem svjetskom prvaku.

Huck je jedini meč u 2019. godini odradio 17. svibnja u američkom Connecticutu protiv Nicka Guivasa. Meč je u konačnici proglašen "No Contestom", a Huckov profesionalni "score" se tako zaustavio na 41-5-1. Huck je u prvi mah proglašen pobjednikom, no kasnije je rezultat preinačen.

Joyce je i dalje neporažen u kratkoj profesionalnoj karijeri uz deset pobjeda i devet nokauta. U posljednjem nastupu je svladao iskusnog Bryanta Jenningsa prvi put u profi karijeri moravši odboksati sve dogovorene runde. 34-godišnji Britanac je trenutačno 19. teškaš svijeta prema BoxRecu.

I Huck ima 34 godine, samo i mnogo više profesionalnog iskustva od Joycea. U 14 godina dugoj karijeri je odradio gotovo 50 mečeva. Nakon što je jako dugo držao WBO naslov u cruiser kategoriji, 2015. godine je poražen od Poljaka Glowackog. Bio mu je to tada tek 3 poraz u izuzetnoj karijeri. Ubrzo je vratio svjetski pojas, ali prema IBO verziji, no na koncu je i njega izgubio u meču s Mairisom Briedisom. U posljednjih nekoliko nastupa je vidljiv pad Hukićeve karijere pa bi pobjeda protiv Joycea bio zasigurno vrlo bitna i ohrabrujuća za ovog veterana.

Linker
19. travanj 2024 20:48