K1 i Boks

Eddie Hearn demantirao pregovore! Evo kakve je točno razgovore vodio oko borbe Joshue i Furyja

Eddie Hearn
 DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Jesu li zaista počeli pregovori za spektakl u kojem bismo gledali Tysona Furyja i Anthonyja Joshuu? ESPN, ali i brojni drugi ugledni sportski mediji te boksački insajderi preko svojih su izvora saznali da je odgovor na to pitanje - DA, no Eddie Hearn tvrdi da to baš i nije slučaj.

Slavni boksački moćnik koji je ujedno i promotor Anthonyja Joshue demantirao je pregovore, ali i potvrdio da postoje određeni razgovori vezani uz borbu koja bi nam donijela ujedinjene svih teškaških titula.

"(Mike) Coppinger (poznati boksački novinar, op.a.) prišao mi je prije nekih dva tjedna i rekao, 'Čujem da se vode pregovori za Fury-Joshua'. Odgovorio sam mu da to nije istina. Onda je on rekao, 'Znam da je'. Uzvratio sam mu tako da sam rekao kako može napisati što god hoće, ali da mu ja kažem da se ne vode nikakvi pregovori. Onda me jučer (četvrtak) nazove Steve King i kaže, 'Čujem da pregovaraš s MTK-om oko toga da se Wilder povuče'. Rekao sam im da to nije slučaj. Postoji ugovor između Tysona Furyja i Deontaya Wildera. Tu nema nikakvih pregovora", poručio je Hearn da bi potom ipak otkrio neke detalje:

"Ali postoje određeni razgovori o tome kada i gdje bi se ta borba mogla dogoditi. Trenutno imamo nekoliko ponuda s nekoliko različitih lokacija. No, kada smo mi originalno krenuli s tom pričom, svi smo mislili na prosinac jer AJ se tada trebao boriti u lipnju, a Wilder i Fury su trebali imati meč u srpnju. Zato smo razmišljali o prosincu. Ali sada je ta borba moguća u prosincu samo ako Wilder odstupi. Pored toga, nemojte zaboraviti i da mi imamo ugovor s Kubratom Pulevom, dok Fury ima ugovor za susret s Wilderom. Eto, to se događa", objasnio je Eddie prema izjavama koje je prenio BoxingScene.

"Kontakti s Bliskim istokom su postojali"

"Matchroomovi partneri u Skills Challenge Entertainmentu nalaze se u Saudijskoj Arabiji i oni žele tu borbu, a želi ju još nekoliko drugih teritorija. U ovom trenutku to su samo razgovori. No, da bi to bila iduća borba, znači bez Puleva i Wildera, prvo bi Bob Arum i MTK trebali razgovarati s Wilderom i dogovoriti s njim da odstupi. Potom bi morali meni javiti da je takvo što moguće, a onda bi ja i Bob razgovarali o situaciji s Pulevom. Znači, u ovim trenucima to je san i tako će biti sve dok njih dvojica ne budu spremni odstupiti."

Wilder će to teško dopustiti

"Ne mogu zamisliti da bi Deontay Wilder bio sretan da pusti Joshui priliku za ujedinjenje svih titula i da odgodi svoj revanš u trenucima kada je situacija u svijetu toliko nejasna. To bi izgledalo kao slabost s njegove strane. (Shelly) Finkel (Wilderov menadžer, op.a.) i ostali ne žele da AJ ili ja dobijemo ikakvu priliku. Ne vidim takav rasplet. Ali vidim meč Joshue i Puleva te Wildera i Furyja, a potom pobjednike u borbi koja će se održati na proljeće ili ljeto 2021. godine. Međutim, ako bude postojao način da se to dogodi krajem ove godine, računajte da smo mi apsolutno otvoreni za tu opciju", zaključio je Hearn.

Linker
26. travanj 2024 15:32