K1 i Boks

Eddie Hearn je uvjeren: ‘Anthony Joshua je podcijenjen, pobijedit će Tysona Furyja‘

Anthony Joshua
 ANDREW COULDRIDGE/AFP/Profimedia
Promotor Anthonyja Joshue već gleda unaprijed iako obojicu boksača čekaju teški mečevi

Aktualni nositelj četiri pojasa teške kategorije (WBA, IBF, WBO, IBO) Anthony Joshua 25. rujna branit će svoje titule u meču protiv neporaženog Ukrajinca Oleksandra Usyka (18-0-0, 13 KO). Joshuin promotor Eddie Hearn već gleda unaprijed, točnije ka potencijalnoj borbi protiv Tysona Furyja kojeg također čeka barem jedan meč prije obračuna s Joshuom. Naime, Tyson Fury 09. listopada zaključit će trilogiju protiv Deontayja Wildera.

Anthony Joshua i Tyson Fury trebali su se boriti u kolovozu u Saudijskoj Arabiji, no meč je morao biti otkazan jer je Wilder aktivirao klauzulu iz ugovora kojom mu je Fury morao dati još jedan meč. Pobjede li AJ i ''Gypsy King'' svoje naredne mečeve, gotovo sigurno ćemo gledati taj dvojac na suprotnim stranama ringa u 2022. godini. Eddie Hearn vjeruje kako Joshua neće imati problema kada dođe do te borbe.

''Vjerujem kako AJ konstantno postaje sve bolji te će pobijediti Furyja. Joshua je toliko podcijenjen. Kada pogledate njegov rezime, od Diliana Whytea pa do pobjeda nad Charlesom Martinom, Kličkom, Takamom, Povetkinom, Parkerom, Ruizom, Pulevom, a sada će se boriti s Usykom i to su sve uzastopni mečevi. Nije bilo laganih mečeva između, a to se obično događa s prvacima koji vladaju pet godina. On postaje sve bolji i bolji i već sada zaslužuje poštovanje kao velikan teške kategorije, ne u budućnosti, nego sada ga trebamo poštovati. Ali obećavam vam da će on s vremenom otići kao jedan od najvećih u teškoj kategoriji. I usput rečeno, on je ispravan i krasan čovjek.'', pričao je Hearn u hvalospjevima za UMM Youtube kanal.

Joshuu svakako čeka težak meč i prije samog Furyja, no pobijede li i Fury i Joshua, nadamo se kako neće više biti nikakvih prepreka ka održavanju meča kojeg svi ljubitelji teške kategorije žele vidjeti. A onda ćemo i saznati je li Eddie Hearn bio u pravu kada kaže da će Anthony Joshua pobijediti Tysona Furyja.

Linker
27. travanj 2024 01:32