K1 i Boks

Eddie Hearn: ‘Mislim da će Johnny Fisher pobijediti prekidom, ali ako ne završi meč u početnim rundama, čeka ga duga noć!‘

Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Jedan od najpoznatijih svjetskih boksačkih promotora dao je više detalja o nadolazećem meču Alena Babića

Život Alena Babića bio je pravi ‘‘rollercoaster‘‘ u posljednjih nešto više od godinu dana. ‘‘Savage‘‘ se prvi dio prošle godine pripremao za napad na svjetsku titulu. Bio je na korak do samog vrha bridger kategorije, uživao je veliku popularnost i vjerovao je kako će zasjesti na sam tron.

22. travnja (četvrti mjesec) uslijedio je meč protiv Lukasza Rozanskog za WBC-ov pojas, ali ishod meča bio je šokantan za Babića. Rozanski je slavio već u prvoj rundi borbe, a ono najteže tek je uslijedio.

Anthony ‘‘Chill‘‘ Wilson kojeg je Babić angažirao za svog trenera nedugo prije meča s Rozanskim, pobjegao je glavom bez obzira, a Babiću su zatvorena vrata dvorane koju vodi Leonardo Pijetraj, njegov bivši i dugogodišnji trener. Alen je odbačen od strane mnogih s kojima je nekoć usko surađivao, a njegovo mentalno stanje drastično se pogoršao. ‘‘Lutao je‘‘ Babić u svojim mislima, tražio je povratak motivacije i preispitivao je brojne svoje odluke.

Na koncu, Alen se stacionirao u Dublinu. Celtic Warrior Boxing Club uzeo je Babića pod svoje, a uz mentorstvo Stevea Collinsa i Paschala Collinsa, Babić je krenuo u proces iskupljenja i oživljavanja svoje boksačke karijere. Krajem trećeg mjeseca ‘‘Savage‘‘ se vratio u ring i sjajnim nastupom deklasirao je Engleza Stevea Robinsona. Bilo je to svojevrsno zagrijavanje za ono što slijedi, a to je ovotjedni meč protiv Johnnyja Fishera.

Promotor Eddie Hearn odabrao je Babića kao sljedećeg protivnika velike britanske teškaške nade. Johnny Fisher (11-0) trenutno je neporažen, a zajedno s Babićem predvodit će priredbu u londonskom Copper Boxu. Eddie Hearn u razgovoru za YouTube kanal svog Matchroom Boxinga, dao je svoje detaljno viđenje tog meča.

‘‘Ovo je fascinantan meč, jer možda je prerano za Johnnyja Fishera, ali i dalje ga favoriziram uoči ovog meča. Mislim da će njegova veličina, brzina i snaga predstavljati problem za Alena Babića, kao što će Babićev tempo, radišnost i upornost predstavljati problem za Fishera. Ako Fisher ne ozlijedi Babića u ranijim rundama, ako meč uđe u kasnije runde, Johnny Fisher imat će jako tešku večer. Alen Babić vas umara, tjera vas da se neprestano borite, ali i on mora biti oprezan. Vidjeli ste u njegovom meču protiv Lukasza Rozanskog kako on može biti uzdrman rano u meču. No, preživi li Babić početnu ‘oluju‘, bit će to lud, zbilja lud meč. Alen će biti isti onaj Alen kojeg gledamo u svakom njegovom meču. Johnny mora biti pametan i ne upuštati se u divlje razmjene s podignutom bradom. Jedan udarac u teškoj kategoriji može sve promijeniti. Johnny je favorit po meni, ali ovo je pravi test. Sudeći po interesu za ulaznice, atmosfera će biti fantastična. Johnny mora ostati smiren, boksati prema uputama i vjerujem da će pobijediti prekidom.‘‘, detaljno je analizirao Hearn.

Ono što bi moglo narušiti interes Britanaca za ovom borbom, jest Europsko nogometno prvenstvo, konkretnije, utakmica između Engleske i Švicarske. Četvrtfinalni okršaj Eura na rasporedu je u subotu od 18:00h, a velika nogometna utakmica nešto je čemu Fisher i Babić teško mogu parirati. Međutim, Eddie Hearn odlučio je adaptirati program svoje priredbe i pojasnio je svoj jako dobro razrađen plan.

‘‘Evo kako će stvari funkcionirati. U 16:30h (17:30 u Hrvatskoj) otvaraju se vrata Copper Box arene. Već u 16:40 (17:40) održat će se prva borba. Teškaški potencijal Lewie Pochetty odradit će prvu borbu na programu. Meč će završiti prije početka utakmice između Engleske i Švicarske. Tijekom prvog poluvremena neće se održavati mečevi, a osigurali smo prijenos utakmice u dvorani. Krajem prvog poluvremena, Jimmy Sains bit će u ring (vs. Damien Lacoudray). On će odraditi meč na šest rundi, a nakon toga vraćamo se drugom poluvremenu utakmice. Neće biti boksa tijekom drugog poluvremena. Utakmica će završiti u 18:45h (19:45h), a Engleska će pobijediti 4-0 ili 5-0. U 19:00h (20:00h prema vremenu u Hrvatskoj), nastavljamo s programom. Dakle, sve ćemo pokriti u subotu navečer u Copper Boxu. Atmosfera će biti fantastična.‘‘

Dakle, Hearn je mislio na sve, a uspiju li Englezi poraziti Švicarce, atmosfera će biti još usijanija i Babiću neće biti lako. No, Babićeve ambicije sežu puno dalje od Johnnyja Fishera i ovo je prepreka koju mora proći ako cilja na nešto više. Vjerujemo da će u tome i uspjeti.

Meč između Alena Babića i Johnnyja Fishera na rasporedu je u subotu (6.7.), a ulazak boksača u ring možete očekivati iza 22:00h.

Linker
06. srpanj 2024 07:47