K1 i Boks

Eddie Hearn otkrio favorita za sljedećeg Furyjevog protivnika: ‘Zaprimio je ugovor tijekom vikenda‘

Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Poznati svjetski boksački promotor tvrdi kako od meča Joshue i Furyja vjerojatno neće biti ništa

Nakon što je Tyson Fury zagolicao maštu boksačkih fanova i najavljivao kako je jako blizu meča s Anthonyjem Joshuom početkom 12. mjeseca, vrlo brzo došlo je do preokreta. ‘‘Gypsy King‘‘ isticao je kako Joshua nije potpisao ugovor na vrijeme te da se njihov međusobni obračun neće dogoditi.

U razgovoru za Matchroom Boxing, Eddie Hearn kao jedan od glavnih Joshuinih promotora ponudio je drugu stranu priče. Hearn navodi kako nisu oni krivci što se taj meč vjerojatno neće ugovoriti, nego Tyson Fury.

‘‘Nemojte kriviti Anthonyja Joshuu zato što je Tyson Fury dvaput odustao od tog meča. Poslali smo im finalne verzije ugovora. Ubrzo smo dobili odgovor da je meč otkazan od strane samog Furyja. AJ je i dalje u treningu, još uvijek je spreman boriti se 3. prosinca (12. mjeseca) i vidjet ćemo što će se na kraju dogoditi.‘‘, rekao je Hearn i još je dodao:

‘‘Mi smo i više nego zainteresirani za nastavak pregovora, ali iz onog što sam čuo, rok je prošao.‘‘

Tyson Fury nakon što je odustao od meča s Joshuom počeo je navoditi razna imena u kombinaciji za svoj sljedeći meč. Spominjali su se tu Mahmoud Charr, a Tysonov otac John nedavno je istaknuo kako su mogući zamjenski protivnici Andy Ruiz, Luis Ortiz i Filip Hrgović. Prema navodima Eddieja Hearna, jedan od favorita za sljedećeg Furyjevog protivnika je Derek Chisora, boksač kojeg je Fury prozivao još i prije ove zavrzlame s Joshuom.

‘‘Tijekom vikenda ili u petak, Derek Chisora zaprimio je ugovor za meč protiv Tysona Furyja. Ugovore su zaprimili i ostali boksači i stoga smatramo da se on neće boriti protiv Anthonyja Joshue.‘‘, otkrio je Eddie Hearn.

‘‘Gypsy King‘‘ i Chisora borili su se krajem 2014. godine. Fury je slavio prekidom nakon desete runde i upisao je tada 23. pobjedu u svojoj karijeri. Koliko Furyju ima smisla boriti se protiv 38-godišnjeg Chisore koji je na tri poraza u posljednja četiri nastupa, teško je reći.

Linker
20. travanj 2024 05:33