K1 i Boks

Eddie Hearn pomno planira povratak Devina Haneya u Australiji, spomenuo je i Fishera koji bi mogao biti dio toga

Devin Haney vs. Ryan Garcia

 Jp Yim/shutterstock Editorial/profimedia
Jedan od najutjecajnijih svjetskih boksačkih promotora nikada ne miruje

Junior velter kateogrija doživjela je značajne promjene tijekom 2024. godine, zahvaljujući pobjedi Ryana Garcije nad Haneyem u travnju i iznenađujućem trijumfu Paroa nad Subrielom Matiasom dva mjeseca kasnije.

Haneyev poraz od Garcije kasnije je proglašen nevažećim jer je Garcija bio pozitivan na doping testu i zbog toga je suspendiran na 12 mjeseci. WBC-ov pojas, koji je 25-godišnji Haney te noći donio u ring, sada bi trebali osporavati Alberto Puello i Sandor Martin. No, Paro je dobio obećanje o borbi na domaćem terenu u Australiji, a Eddie Hearn iz Matchrooma želi privući Haneya da se ponovno bori tamo – dvije godine nakon što je dvaput putovao u Australiju i porazio Georgea Kambososa mlađeg.

Te dvije pobjede, kao i one nad velikim Vasilijem Lomachenkom i Regisom Prograisom, transformirale su Haneyevu karijeru i podigle njegov profil do te mjere da borba u Australiji možda više nema istu privlačnost. No, Hearn je za BoxingScene izjavio: "To je dobra borba. Devin smatra da može pobijediti. Očigledno je da se može vratiti. Trenutno je u WBC-u u statusu mirovanja, pa bi to bila borba za ponovno stjecanje titule. To je borba koju bi i Liam volio. Devin ima dobar profil u Australiji nakon tih dviju borbi protiv Kambososa, tako da bi to mogla biti opcija. Razgovarao sam s njim u četvrtak navečer i rekao je da, ako dogovor bude pravi, nema problema s time."

Plan za Liama Paroa je boriti se 7. prosinca u Australiji. "To je cilj. U razgovorima smo s raznim državnim vladama o organizaciji Parove borbe. Brisbane, Sydney i Adelaide su potencijalne lokacije."

Još uvijek postoji šansa da bi protivnik mogao biti pobjednik borbe između Jacka Catteralla i Regisa Prograisa, ali to je malo vjerojatno zbog vremenskog okvira. "I dalje bih volio vidjeti borbu između Devina Haneya i Paroa, ili, ako ne, s nekim drugim izazivačem u kategoriji. Sviđa mi se borba protiv Kambososa. Očigledno je da su to dva Australca; Kambosos je dugo bio u lakoj kategoriji, i ta borba bi mogla imati smisla. Nema velikih rasprava, ali bila bi to zanimljiva borba."

Hearn je prethodno spomenuo da će pobjednik borbe između Jacka Catteralla i Regisa Prograisa biti prvi izazivač za Paroa, no njihova borba je odgođena s 24. kolovoza na 26. listopada, što gotovo sigurno znači da neće biti spremni za 7. prosinca.

Bez obzira na to, promotor planira da još jedan od njegovih britanskih boraca, popularni teškaš Johnny Fisher koji je u zadnjoj borbi brutalno nokautirao našeg Alena Babića, bude dio "undercarda", te je dodao kako bi Australci Skye Nicolson i Jai Opetaia – koji se 12. listopada bore protiv Raven Chapman i Jacka Masseyja na uvodnom dijelu priredbe koju predvodi meč između Artura Beterbieva i Dmitrija Bivola u Rijadu – također mogli sudjelovati.

"Fisher bi definitivno bio na toj australskoj priredbi" rekao je Hearn. "Zapravo ima veliki broj obožavatelja, on i njegov otac John u Australiji, tako da bi bio uključen. Ovisno o tome kako Skye Nicolson prođe protiv Raven Chapman, i ona bi mogla biti na toj karti. To bi imalo smisla. Vjerojatno će i Justis Huni biti na toj karti; možda čak i Jai Opetaia, ovisno o njegovom nastupu 12. listopada. To bi mogla biti velika priredba."

Linker
14. rujan 2024 20:23