K1 i Boks

Eddie Hearn: Ruiz nema pravo glasa, meč protiv Joshue održat će se gdje mi želimo

Eddie Hearn i Andy Ruiz Jr.
Glavni čovjek Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, otkrio je kako bi se revanš Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. trebao održati na mjestu po njihovom izboru i kako trenutni trostruki svjetski prvak zapravo nema nikakvog utjecaja na tu odluku.

Prije samo nekoliko dana, Andy Ruiz Jr. izjavio je kako će se revanš protiv Anthonyja Joshue održati u Meksiku ili New Yorku te da on kao svjetski prvak ima pravo na tu odluku. Ipak, kako se dio o revanšu nalazi još u ugovoru prvog meča, čini se da stvari nisu takve kakvima nam ih američko-meksički boksač želi prikazati.

Naime, Eddie Hearn u razgovoru za BBC 5 izjavio kako je odluka o revanšu zapravo njihova i da se Ruiza tu na kraju ipak neće ništa pitati.

"Ovo zapravo niti nije stvar nekih pregovora i toga je li on spreman prihvatiti meč ili ne. On će se dogoditi", prokomentirao je Hearn informaciju kako Ruiz još uvijek nije prihvatio uvjete koje su im od strane Britanaca ponuđeni.

Hearn je dodao kako je Principality Stadium u Cardiffu za sada glavna opcija. Naime, grandiozno zdanje u Walesu, poznato i pod imenom Millenium Stadium, prima 80.000 ljudi i ima pokretni krov kojim se može riješiti problem britanske zime. Kako nema sumnje da će ovaj meč napuniti bilo koji stadion na otoku, Matchroom je svoje planove okrenuo prema najboljoj mogućoj opciji.

Kao druga opcija spominje se i novi stadion Tottenhama, no o njemu Hearn već neko vrijeme nije ništa javno rekao.

Ruiz je u nedjelju gostovao na FOX televiziji, gdje je analizirao meč Mannyja Pacquiaoa i Keitha Thurmana te je upitan u kojem su stadiju pregovori. On je tad rekao da još uvijek postoje neke nesuglasice. Ako je vjerovati ono što kaže Hearn, čini se da istih zapravo nema nego će ugovor biti postavljen pred Ruiza, a na njemu će biti da ga potpiše ili ne.

Linker
23. travanj 2024 10:29