K1 i Boks

Eddie Hearn vjerojatno preuzima Shakura Stevensona, cilj im je dogovoriti borbu s Gervontom Davisom

Shakur Stevenson (lijevo) i Eddie Hearn (desno)

Čelni čovjek britanskog Matchrooma planira akvizicijom Stevensona proširiti svoj utjecaj u Americi

Eddie Hearn očekuje da će Gervonta "Tank" Davis i Shakur Stevenson pristati na borbu za ujedinjenje titule u lakoj kategoriji, nakon što su pregovori s Vasilijem Lomachenkom zapeli. Hearn se natječe s vodećim svjetskim promotorima da potpiše ugovor sa Stevensonom, nakon što je 27-godišnjak postao slobodan agent po isteku njegovog ugovora s Top Rankom.

Iako je izgledalo da će se Davis suočiti s drugim prvakom u kategoriji do 61 kg, Lomachenkom, Ukrajinac se povukao iz pregovora. Zbog toga se sada traži alternativa između 29-godišnjeg Davisa i Stevensona, a Hearn vjeruje da će se ta borba vrlo vjerojatno dogoditi.

"Ne bih se iznenadio da vidimo borbu između Tanka Davisa i Shakura Stevensona, jer su situacije i okolnosti takve" rekao je Hearn za IFL TV. "Tank je uložio sve u borbu s Vasilijem Lomachenkom, a onda to propadne. Ostaneš u nezavidnoj poziciji i pitaš se, ‘S kim ću se sada boriti?‘ Shakur je slobodan agent, spreman je za dogovor. Tajming je sve."

Hearn i Stevenson su u pregovorima oko promotorskog ugovora otkako je WBC prvak prisustvovao Matchroom promociji početkom srpnja. "Sastao sam se sa Shakurom, sjajnim timom, i imali smo zaista iskren razgovor" dodao je promotor. "Razgovor je bio u smislu: ‘Volio bih te potpisati, ali moram ti osigurati prave borbe, a ako ti ne mogu osigurati te borbe, onda možda nisam pravi čovjek za tebe.‘ Svi se slažemo da su prave borbe ključne, ja sam pravi čovjek za posao, ali moram isporučiti prave borbe."

"Shakur će biti ovdje u subotu, kao i ostatak svijeta. Ako možemo raditi sa Shakurom, volio bih raditi sa Shakurom, ali to mora biti ispravno za njega, kao i za nas. S moje strane, volio bih biti Shakurov promotor jer mislim da je on sjajan borac."

Ostaje za vidjeti hoće li Hearn uspjeti osigurati ovaj veliki meč, ali jasno je da će se Davis i Stevenson ubrzo naći u ringu, s obzirom na okolnosti koje ih tjeraju na međusobni susret.

Linker
16. rujan 2024 20:54