K1 i Boks

Edgar Berlanga nije uspio: Canelo dominantno slavio i obranio titule, a zatim se obratio svima koji ga kritiziraju

 Canelo Alvarez vs. Edgar Berlanga 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia

Osim UFC-a 306, jutros rano gledali smo i jedan odličan boksački event. Saul ‘‘Canelo‘‘ Alvarez branio je svoje WBO i WBC titule svjetskog prvaka u super srednjoj kategoriji, a ovoga puta mladi Edgar Berlanga bio je njegov izazivač. 27-godišnji boksač u meč protiv Canela ušao je neporažen, a iz njega je izašao s prvim porazom u profesionalnoj karijeri.

Drugi nastup u ovoj kalendarskoj godini imao je prvak, a u petom mjesecu ove godine svladao je Jaimea Munguiu odlukom sudaca. Berlanga mu je nastojao pružiti nešto teži zadatak, međutim, Canelo je dominantno slavio i u ovom meču.

Oba boksača bila su vrlo strpljiva početkom meča, Canelo je krenuo raditi desnicom u tijelo Berlange. Mladi boksač bio je svjestan koga ima ispred sebe i kakav boksač je Canelo, no svejedno je hrabro ušao u meč. Canelo je nastavio raditi direktima u tijelo, odlično se kretao i nije protivniku davao previše oduška.

U trećoj rundi Canelo je lijevim krošeom pogodio Berlangu i bacio ga u nokdaun. Berlanga je vrlo brzo ustao, a nakon što je brojanje završilo, meč se nastavio. Nastavio je meksički boksač raditi direktom, pogađao je i glavu i tijelo Berlange, a i lijevim krošeom imao je dosta uspjeha. Dojam je bio kao da Berlanga još uvijek nije na toj razini, iako je prvaku pružio jako dobar meč.

Canelo je slavio odlukom sudaca (117-110, 118-109, 118-109)

‘‘Moje iskustvo i moj talent učinili su razliku. Sve je u napornom radu i inteligenciji. Bio sam dobar, a što će sada oni reći? Govore mi da se nikada ne borim s mladim borcima, uvijek će pričati, ali ja sam najbolji borac na svijetu‘‘, izjavio je Canelo nakon pobjede.

Što je sljedeći korak za njega ćemo tek vidjeti, a Berlangi je ovo iskustvo bilo dragocjeno. Unatoč porazu, dobio je nešto što do sada nije imao, a to je punih 12 rundi na ovoj razini, a to iskustvo će mu zasigurno koristiti u budućnosti.

Rezultati

Canelo Alvarez (c) def. Edgar Berlanga via podijeljenom odlukom sudaca (117-110, 118-109, 118-109)

Erislandy Lara (c) def. Danny Garcia via TKO, R9

Caleb Plant def. Trevor McCumby via KO, R9

Rolando Romero def. Manuel Jaimes via jednoglasnom odlukom sudaca (99-91, 99-91 99-91)

Stephen Fulton def. Carlos Castro via podijeljenom odlukom sudaca (94-95, 96-93, 95-94)

Linker
15. rujan 2024 11:51