K1 i Boks

Fedor Emelianenko želi boksati protiv Roya Jonesa Jr.-a: ‘Nadam se da neću izgledati blijedo‘

Fedor Emelianenko

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Sve je više MMA boraca zainteresirano za boksačke egzibicije

Jedna borba preostala je Fedoru Emelianenku u ugovoru s Bellatorom. Sve su glasnija nagađanja kako bi se legendarni ruski MMA borac mogao umiroviti nakon tog meča. Ipak, čini se kako Fedor ne razmišlja o potpunom umirovljenju od borilačkih sportova.

''Last Emperor'' zainteresiran je za boksački meč, točnije za egzibiciju protiv Roya Jonesa Jr.-a. Američki boksač ikona je tog sporta, a unatoč 52 godine, Jones je i dalje u sasvim respektabilnoj formi. Posljednji službeni nastup odradio je 2018. godine savladavši Scotta Sigmona, a krajem prošle godine, imali smo prilike gledati Jonesa u egzibiciji protiv Mikea Tysona (neriješen ishod).

''Imam veliko poštovanje prema njemu kao sportašu, osobi i legendi. On je jedan od najizvanrednijih boksača svih vremena. Naravno, bila bi velika čast nastupati u takvoj borbi. Zainteresiran sam za takve mečeve. Nekoliko je stvari koje moramo odraditi. Treba nam promocija koja je spremna organizirati takav meč i moramo raspraviti o uvjetima.'', izjavio je Fedor u razgovoru za portal Tass.

Ipak, Fedor ističe kako bi se tu radilo o meču u kojem borci ne bi išli sa sto posto svojih mogućnosti, odnosno ne bi plasirali udarce punom snagom.

''Vjeroatno se nećemo u potpunosti prepustiti udarcima. Ali čak i bez najjačih udaraca, Roy Jones može pokazati sve svoje vještine. Nadam se da ja neću izgledati blijedo u usporedbi s njim. Vjetrovi sada pušu u raznim smjerovima (interesi su svestrani, op.a.). Mislim da bi ova borba bila zanimljiva mnogima. Ali puno je zamki, uključujući ljude koji će na ovo negativno gledati.'', dodao je Emelianenko.

Inače, Fedor je dugo već zainteresiran za meč protiv Jonesa Jr.-a koji mu je ujedno i jedan od borilačkih idola. ''Last Emperora'' posljednji put u kavezu gledali smo 23. listopada kada je savladao Timothyja Johnsona u prvoj rundi borbe na Bellator 269 priredbi. Vrijeme će pokazati što je iduće za legendu MMA-a.

Linker
25. travanj 2024 12:40