K1 i Boks

Filip Hrgović će biti prepreka meču za ujedinjenje između Usyka i Furyja? Derek Chisora uvjeren u taj scenarij

Filip Hrgović

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
Kako god, ukoliko nećemo gledati meč za ujedinjenje titula, barem se nadamo da će Filip dobiti svoju priliku okušati se protiv prvaka

Ne postoji fan šakačkog sporta koji nije želio gledati meč za ujedinjenje titula između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, no od te borbe nije bilo ništa. Ove su godine imali jedinstvenu priliku organizirati ju, no Fury je učinio sve da do borbe ne dođe te za to okrivio Usyka i njegov tim.

Usyk se okrenuo obaveznim izazivačima te je prvi na redu Daniel Dubois sljedećega tjedna, dok se Fury bori s Ngannouom koji nema boksačkog iskustva. Neki su se nadali borbi za ujedinjenje nakon tih mečeva, no Derek Chisora smatra da će im Hrgović stati na put jer je obavezni izazivač za Usyka:

‘‘Ta se borba neće dogoditi, i ne vjerujem da ikada hoće. Filip Hrgović je obavezni izazivač prema IBF-u tako da će on vjerojatno tražiti svoju priliku i aktivirati to. Zbog toga mislim da se ova borba nikada neće dogoditi. Jednostavno vjerujem da je tu hrpa boraca koji kao obavezni izazivači čekaju svoj red tako da mislim da se ta borba neće dogoditi. Fury se sada još bori protiv Ngannoua‘‘, rekao je Chisora za Seconds Out.

Usyka sada prvo čeka Daniel Dubois, odnosno obavezni izazivač prema WBA-u, a bore se iduće subote (26.8.) u Poljskoj. Što će biti nakon toga je jako teško za prognozirati jer se danas među teškaškom elitom niti jedan scenarij više ne može isključiti, a u to smo se uvjerili više puta kroz zadnjih godinu dana.

Kako god, ukoliko nećemo gledati meč za ujedinjenje titula, barem se nadamo da će Filip dobiti svoju priliku okušati se protiv prvaka.

Linker
20. svibanj 2024 15:56