K1 i Boks

Filip Hrgović napravio veliki skok na rang ljestvici, pogledajte koje mjesto trenutno zauzima

Filip Hrgovic  

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Ispred njega nalazi se samo elita

Nakon velike pobjede protiv Zhileija Zhanga, Filip Hrgović je osigurao mjesto obaveznog izazivača za IBF-ovu titulu svjetskog prvaka koju i dalje drži Oleksandr Usyk. Filip je do prije nekoliko godina kotirao visoko na rang ljestvicama, ali kako je zaredao nekoliko protivnika ispod svoje kvalitete, tako je i postepeno padao na rang listama.

To doduše nije bila njegova krivica, slovio je za jednog od najizbjegavanijih boksača današnjice. S jedne strane je predstavljao veliku prijetnju i visok rizik, a s druge strane nije bio profitabilan za visoko rangirane teškaše. Jedini koji se odvažio prihvatiti njegov izazov je upravo Kinez Zhang, koji je sve iznenadio i pružio Hrgoviću jedan vrlo težak izazov.

Tako je Filip skočio za 22 mjesto na BoxRec ljestvici, te se s 36. mjesta popeo na visoku 14. poziciju. Ispred njega se trenutno nalazi sama boksačka elita kao što su Usyk, Joshua, Fury, Wilder, Whyte, Parker i drugi. Jedini koji se nalazi ispred njega, a da pritom ima manje mečeva je Joe Joyce s 14 borbi iza sebe. Iako svaka federacija ima svoju rang listu, BoxRec ipak obuhvaća sveukupni uspjeh nevezano za to kako pojedini boksač kotira u nekoj od federacija.

image

Filip Hrgović

Screenshot (boxrec)

Jedini hrvatski teškaš koji se uz Filipa Hrgovića nalazi unutar top 50 na BoxRec ljestvici je izvrsni Agron Smakići, kojeg s omjerom 19-1 također možda još jedna velika pobjeda dijeli od ulaska u top 20. Zanimljivo je da Usyk unatoč velikoj pobjedi protiv Joshue nije uspio zauzeti prvo mjesto na ljestvici; to mjesto i dalje drži Kralj Cigana, Tyson Fury.

Linker
16. svibanj 2024 16:03