K1 i Boks

Floyd Mayweather ponovno se vraća u ring i priprema novi ‘cirkus‘

Floyd Mayweather

 MediaPunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
Jedan od najvećih boksača 21. stoljeća, spreman je za novi egzibicijski meč

Uskoro 45-godišnji Floyd Mayweather, u potpunosti se posvetio egzibicijama. Posljednji profesionalni boksački meč, Floyd je odradio još 2017. godine, savladavši Conora McGregora. Neki će reći da bi se i taj meč mogao svrstati pod egzibiciju, no sankcioniran je od strane komisije i računa se kao profesionalna borba.

Nakon toga, Floyd je ulazio u ring s Tenshinom Nasukawom i Loganom Paulom. Oba meča bila su egzibicijska. Japanski kickboksač i MMA borac nije se dobro proveo u toj egzibiciji te je nokautiran u prvoj rundi. YouTuber Logan Paul dobro je koristio ogromnu razliku u kilaži i veličini te je dogurao do kraja meča koji se odvijao na osam rundi.

Prema informacijama portala Boxing Junkie, Floyd će ponovno ući ring. Naime, idućeg mjeseca, točnije 20. veljače, Mayweather će se boriti u Abu Dhabiju. Borba bi se trebala održati na vrhu Burj Al Hotela u Dubaiju, točnije na helipadu (pristaništu za slijetanje helikoptera).

‘‘Jako specijalna publika bit će prisutna, neće biti puno ljudi. Stoga, ako dobijete priliku doći na ovaj event, znajte da ste vrlo, vrlo posebni.‘‘, rekao je Floyd.

Kako bi ‘‘cirkus‘‘ bio još veći, Floyd će se prema određenim informacijama boriti protiv još jednog YouTubera i influencera. Rashed ‘‘Money Kicks‘‘ Belhasa trebao bi biti njegov protivnik. Radi se o 19-godišnjem momku iz Dubaija, koji iza sebe ima dva amaterska boksačka meča. Pobijedio je u oba. Mladi Rashed sin je tajkuna Saifa Ahmena Belhase.

Naravno da ‘‘Money Kicks‘‘ nema nikakve boksačke reference kojima bi zaslužio dijeliti ring s Floydom Mayweatherom. Međutim, ima pratitelje na društvenim mrežama i ogromnu količinu novca, a u današnjem svijetu boksa, to je i više nego dovoljno za dijeliti ring s boksačkim velikanima.

Linker
05. siječanj 2022 11:23