K1 i Boks

’Floyd, molim te prestani sramotiti sebe i boks. Znam da je život skup, ali imaš preko 50 godina’

Mayweather Jr. vs Gotti III

 ALFREDO ESTRELLA Afp
De La Hoya očito ne može više gledati njegovog bivšeg suparnika u silnim egzibicijama

Od jednog boksačkog velikana do drugog, Oscar De La Hoya apelira na Floyda Mayweathera da konačno objesi rukavice o klin.

Mayweather se povukao iz profesionalnog boksa nakon što je 2017. godine porazio MMA zvijezdu Conora McGregora, čime je svoj savršeni omjer doveo do 50 pobjeda. Iako se Mayweather nikada nije vratio u ring kao profesionalni borac, ostao je aktivan u egzibicijskim borbama protiv poznatih osoba i influencera.

Njegova posljednja egzibicija održana je 24. kolovoza, kada se borio protiv Johna Gottija III u Mexico Cityju. Borba je završila bez službenog rezultata, budući da se radilo o egzibicijskom meču, pa nije bilo bodovanja. Borba nije izazvala uzbuđenje, nije bilo nokdauna, a publika je negodovala.

De La Hoya nije naklonjen Mayweatherovim egzibicijama i volio bi da prestane s njima.

"Floyd Mayweather se borio u još jednoj egzibiciji protiv Gottija prošle subote, prava sramota koja je na kraju natjerala publiku da negoduje u areni" rekao je De La Hoya na svom Instagramu. "Usred druge runde, Floyd je doslovno zamijenio suca. Nije mu se svidjelo što mu je sudac rekao da prestane udarati iza glave. Floyd je navikao da suci rade sve što on želi, a ovaj put nije dobio što je htio."

"Bilo je tako neugodno. Floyd, imaš 50 godina. Ti si legenda u ovom sportu, i stao sam uz tebe u bezbroj intervjua, uključujući i podcast kod Shannona Sharpea prošlog tjedna. Ali moraš prestati sramotiti se ovim egzibicijama. Znam da je život težak i skup, ali stavi svoje naslijeđe na prvo mjesto. Nitko te ne želi pamtiti ovakvog."

Mayweather je sudjelovao u osam egzibicijskih borbi otkako se povukao iz profesionalnog boksa. Unatoč kritikama, višestruki bivši prvak ne pokazuje nikakvu namjeru da prestane s ovim egzibicijskim borbama.

De La Hoya i Mayweather dijele više od uloge boksačkih promotora. Njih dvojica su se borili 2007. godine za WBC naslov u srednjoj kategoriji u borbi koja je privukla veliku pozornost. Mayweather je tada pobijedio De La Hoyu podijeljenom odlukom sudaca.

Linker
05. rujan 2024 10:24