K1 i Boks

(FOTO) Bivši svjetski prvak provocira Mayweathera, tvrdi da je ovaj privjesak izrađen od Floydovog zuba!

Marcos Maidana i Floyd Mayweather Jr
 JOHN GURZINSKI / AFP
Bivši svjetski prvak u superlakoj i velter kategoriji Marcos Maidana tvrdi kako i dan danas čuva jedan suvenir iz borbe s Floydom Mayweatherom Jr-om.

Legendarni Argentinski borac profesionalno se boksom bavio od 2004. pa sve do 2014. godine kada je karijeru zaključio nakon dva poraza od Floyda Mayweathera i s konačnim 35-5 omjerom pobjeda i poraza.

Mayweather i Maidana prvi su se puta susreli 3. svibnja 2014. kada je neporaženi Amerikanac većinskom odlukom od 'El China' preuzeo WBA pojas u velter kategoriji. Bio je to poprilično izjednačen meč zbog kojeg je već u rujnu iste godine organiziran revanš.

I u drugom susretu Mayweather je bio uspješniji te je nakon 12 rundi borbe jednoglasnom odlukom sudaca obranio svoje titule. Borba je to koju je Maidana izgubio, ali i iz koje je, kako sam tvrdi, odnio jedan vrijedan suvenir - Mayweatherov zub.

Maidana je fotografiju tog suvenira, pretvorenog u privjesak za lančić, objavio ovih dana na Instagramu, a uz objavu je označio i svog nekadašnjeg sportskog rivala.

Ako je zub zaista Mayweatherov, pretpostavka je da mu ga je Maidana izbio u trećoj rundi revanša. Naime, i snimka tog meča prikazuje kako nakon jednog udarca nešto leti iz Mayweatherovih usta. No, nije nikad razjašnjeno radi li se zaista o zubu...

Maidana tvrdi jedno, a što je o svemu nekoć govorio Mayweather?

"Kada me pogodio u trećoj rundi, s onim udarcem nakon zvona... Bio je to zaista dobar udarac koji je privukao moju pozornost. Nije to bilo ništa što već nisam osjetio i ne, on mi nije izbio nikakav zub. On je jak tip, dobar udarač, ali meni ne nedostaje nikakav zub", govorio je, prema Mirroru, Floyd još nakon samog meča.

Linker
19. travanj 2024 13:32