K1 i Boks

Francis Ngannou dobio upozorenje: ‘Ako i pogodiš Furyja čisto u bradu, nećeš ga trznuti! Nemaš šanse u ovoj borbi‘

Francis Ngannou

 TOM HOGAN/WWW.HOGANPHOTOS.COM/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Tom Hogan/www.hoganphotos.com/imago Sportfotodienst/profimedia
Očito se zanemaruje Kamerunčeva nadnaravna snaga

Za točno osam dana, Francis Ngannou ulazi u boksački ring prvi put u svojoj karijeri te će se suprotstaviti neporaženom WBC prvaku u teškoj kategoriji, Tysonu Furyju.

Nakon što je bio prvak teške kategorije u UFC-u, Ngannou je napustio tu organizaciju i sada će zaraditi ogroman honorar. Ipak, ako pričamo o sportskom dijelu, nitko u svijetu boksa ne daje puno nade 37-godišnjaku da će izgledati dobro protiv možda i najtalentiranijeg teškaša generacije.

To uključuje suparničkog promotora, Eddieja Hearna, koji je rekao za Boxing Social da Britanac može završiti borbu kako god hoće.

"Što god želi učiniti i bude. Ako se bori bilo kojim tempom, ne osjećam da Francis Ngannou fizički može izdržati više od četiri, pet rundi. Ne mislim to bez poštovanja prema njemu, već nije navikao na takvu vrstu borbe. Znam da je MMA također sport visokog intenziteta, ali vjerujte mi, vidjet ćete da neće moći parirati. Fury se može igrati s njim i samo ga držati. Ako Fury bude htio, zaustavit će ga u prvoj rundi, nema problema. Ako ne, on će ga školovati, dati mu gas i zaustaviti ga na nogama."

MMA zvijezda ima pravu kolekciju nokauta iz vremena UFC-a, a neki vjeruju da će njegova snaga biti prijetnja na početku borbe. Ipak, Hearn se ne slaže. Kaže da čak i čisti udarac u Furyjevu bradu ne bi napravio apsolutno ništa.

"Ne može dobiti rundu, ne može ga povrijediti. Fury može pustiti Ngannoua da ga čisto pogodi u bradu i ne bi ga trznuo, ako ćemo iskreno."

Fury i Ngannou sučelit će se u Rijadu 28. listopada. Ako Britanac prođe kao što se očekuje, bit će objavljen službeni datum dugo očekivanog okršaja s Oleksandrom Usykom.

Linker
29. travanj 2024 00:52