K1 i Boks

Francis Ngannou važe opcije: ‘Prozivao sam Jonesa, ali sviđa mi se opcija s Miočićem dok se on ne vrati!‘

 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Lawrie/getty Images/profimedia
Odgovorio je na jedan ‘tweet‘ gdje je rečeno da treba početi prozivati UFC

Suprotno svim najavama i stručnim analizama, Francis Ngannou u subotu je isporučio vrhunsku izvedbu protiv Tysona Furyja i bio nadomak pobjede protiv svjetskog WBC prvaka. Šokirao je borilački svijet poslavši "Gypsy Kinga" na pod u trećoj rundi, a novi momentum je imao i u osmoj dionici, da bi, na koncu, izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Čini se da je Fury direktima i ukupno većim brojem pogođenih udaraca "ukrao" pobjedu, a rasplet je to s kojim se ne slaže dobar dio borilačke zajednice, uključujući i mnoge borce, pa i samog Ngannoua.

Ipak, tako je kako je i život ide dalje. Kamerunac je zadobio simpatije borilačke javnosti, ne samo zbog izvedbe, već i zbog reakcija na društvenim mrežama. Dan nakon meča u kojem je dobrano namučio Tysona Furyja javio se i on sam, te svojom objavom oduševio fanove.

"Misliš da možeš samo tako otići u boks i pobijediti najboljeg teškaša ove generacije?", pitanje je koje stoji u opisu Ngannouove objave na Twitteru, a kao odgovor je priložio fotografiju američkog glumca Kevina Jamesa.

Bilo je i nešto "ozbiljnijih" reakcija, a jedna od njih mogla bi zaintrigirati javnost. Naime, Erik Magraken konstatirao je da bi Ngannou trebao početi prozivati UFC i boriti s bilo kojim prvakom teške kategorije. Ovo naravno ima smisla čim je otkazan meč Miočića i Jonesa pa tek treba vidjeti tko će vladati tronom kraljevske kategorije. "Predatorov" odgovor glasio je ovako:

"Prozivao sam Jonesa, ali sad mogu uzeti Stipu za istu stvar dok se on ne vrati", napisao je na društvenim mrežama.

Šanse za trilogiju očito još uvijek postoje, iako su podosta male. Uostalom, nismo sigurni želimo li gledati Miočića protiv ovako opasnog nokautera, imajući na umu njihovu drugu borbu kada je Kamerunac i postao prvak UFC-a. Ipak, bitno je da se nešto priča, a što će biti, bit će...

Linker
16. svibanj 2024 19:19