K1 i Boks

FS ekskluzivno doznaje: Luka Plantić službeno napada WBC International pojas supersrednje kategorije! Donosimo detalje

Luka Plantić

 MAJA PRGOMET
Ove kalendarske godine odradio je tri meča te iz svakog izašao kao pobjednik

Jedna od svijetlih točaka hrvatskog boksa u 2023. godini definitivno je Luka Plantić. "The Thunder" od kraja prošle godine drži WBC International Silver pojas, a iduće godine ide po još!

Nedavno smo pisali o tome da je ranije najavljivao da planira napasti drugi pojas, a te zamisli sada su u procesu ostvarivanja. Naime, WBC je izdao naredbu da Plantić bude sljedeći izazivač za pojas kojeg drži Talijan Ivan Zucco (18-0, 15 KO). Imali su 30 dana za dogovor oko uvjeta, a doznajemo da je sve službeno ugovoreno. Borba će se održati 3. veljače iduće godine, a lokacija jest njemački Stuttgart.

Podsjetimo, Plantić je posljednji meč odradio početkom listopada kada je u Solinu upisao drugu obranu pojasa protiv argentinskog boksača Diega Ramireza. Upisao je pobjedu nokautom u četvrtoj rundi i upisao sedmi trijumf u svojoj profesionalnoj karijeri. Ove kalendarske godine odradio je tri meča te iz svakog izašao kao pobjednik

Zucco je WBC International pojas osvojio u četvrtom mjesecu prošle godine protiv srpskog boksača Marka Nikolića kojeg je nokautirao u drugoj rundi. Posljednji meč odradio je sredinom srpnja kada je nokautirao Francuza Baptistea Castegnara, no ta borba nije imala pojas kao ulog. U borbi protiv 27-godišnjeg Solinjanina odradit će drugu obranu titule.

U neformalnom razgovoru Plantić nam je otkrio da će biti maksimalno spreman i osvojiti i drugi pojas, a ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti mu puno sreće i navijati da još jedna boksačka titula dođe u Hrvatsku.

Linker
25. ožujak 2024 18:34