K1 i Boks

Fury gaji visoko mišljenje o Whyteu: ‘On je neustrašiv tip, očekujem težak meč‘

Tyson Fury

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ i njegov protivnik uzorno su se ponašali kroz cijeli tjedan uoči borbe

Mediji, ali i brojni fanovi, nadali su se kako će Tyson Fury biti poprilično aktivan s ''trash talkom'' te će se pokušati uvući Dillianu Whyteu pod kožu. ''Gypsy King'' imao je iznenađujuće smiren pristup kroz cijeli tjedan i pokazivao je ništa drugo osim poštovanja prema Whytea.

Fury je otkrio kako je Whyte zapravo neustrašiva osoba i nema poante da ga pokušava zastrašiti riječima. Stoga je sve prošlo u mirnom tonu između njih, ali Furyjev otac John, prilikom jednog od sučeljavanja, podigao je tenzije. Dillian Whyte i Tyson Fury morali su smirivati članove svog tima, ali sve je prošlo bez veće eskalacije. Fury je pred predstavnicima medija porazgovarao o toj situaciji.

''Oba tima bila su na pozornici, a na meni je bilo da ih smirujem i sredim situaciju. Obojica ćemo biti plaćeni za borbu i stoga nema smisla da ju odradimo tri dana ranije. Sačuvajmo sve za dan borbe, umjesto da završimo u policijskom kombiju, a zatim iza rešetaka.''

Često su Fury i Whyte imali osmijehe na licu prilikom svakog od brojnih sučeljavanja koje su odradili ovaj tjedan. Očito je kako nekakvog animoziteta nema, nego se isključivo radi o dvojici sportaša koji će se boriti za titulu svjetskog prvaka. ''Gypsy King'' i Whyte nekoć su zajedno trenirali i bili sparing partneri, a Fury se prisjetio posljednjeg susreta s Whyteom.

''Znate što? Iskreno, bilo mi je drago vidjeti Dilliana nakon tako dugo vremena. Vjerujem da sam ga posljednji puta vidio 2015. godine kad sam se borio protiv Vladimira Klička. Nakon toga nisam ga više viđao. Sedam godina je prošlo i zato mi je drago. Profesionalci smo i obojica ćemo zaraditi bogatstvo ovom borbom. Čemu raditi zbrku? Je li se borba već rasprodala? Jeste. Jesam li ponosan na to? Naravno da jesam. Postigli smo toliku prodaju bez da se on uopće pojavljivao na konferencijama za medije. On je u formi i djeluje spremno. Radi se o neustrašivom tipu. Sparirao sam s njim nekoć i nije pokazivao nikakve slabosti. Neću ga omalovažavati jer nemam ništa čime bih ga omalovažio, kao što niti on nema ništa čime bi mene omalovažio. Očekujem dobru i tešku borbu.'', rekao je smireni Tyson Fury.

Moramo priznati kako je u današnjem svijetu borilačkih sportova osvježenje vidjeti ovakvu uvertiru u veliki meč za svjetskog prvaka. Obojica su sportski odradili sve svoje dužnosti, nije bilo nepotrebnih i isforsiranih tenzija, a boksači će svoje reći večeras u ringu, pred prepunim Wembleyjem.

Linker
30. travanj 2024 15:59