K1 i Boks

Fury i Povetkin službeno dogovoreni za 31. kolovoza

Fury vs. Povetkin
 Matchroom Boxing
Samo par dana nakon što je potpisao promotorski ugovor s Matchroom Boxingom, Hughie Fury dogovorio je meč. Posljednjeg dana ovog mjeseca borit će se protiv Alexandra Povetkina. Tako nakon neuspjelog napada na svjetsku titulu 2017. godine, Fury ima novu veliku priliku naći svoje mjesto u svjetskom teškaškom vrhu.

Možete ga voljeti ili ne, cijeniti ili ne, ali još jednom se dokazalo kako je Eddie Hearn velemajstor svog zanata. Brzinski odrađen posao donijet će još jedan veliki boksački meč u Veliku Britaniju. Za 31. kolovoz prije nekoliko dana najavljena je priredba Matchroom Boxinga koju će predvoditi Vasyl Lomachenko i Luke Campbell, a sad smo saznali kako će im sunaslovni meč biti teškaški duel Hughieja Furyja i Alexandra Povetkina.

24-godišnji Fury (23-2, 12 K) bratić je Tysona Furyja i sin njihovog donedavno zajedničkog trenera, Petera Furyja. Kao veliki britanski boksački talent, već prije dvije godine napao je svjetsku WBO titulu, no tad je Joseph Parker bio bolji od njega. U tom trenutku značilo je to kako će se njegova karijera malo usporiti, odnosno da je ipak prerano napao svjetsku titulu. No, uskoro je izgubio i od Kubrata Puleva. U svoja ovogodišnja dva meča je savladao Chrisa Norrada i Samuela Petera. Boxrec ga rangira kao 21. teškaša svijeta, a prije nekoliko dana vjeru u njega pokazao je Eddie Hearn.

Samo par dana nakon potpisa ugovora s najvećim europskim britanskim boksačkim promotorom, Fury je ugovorio i spomenutu borbu. Bit će to njegova velika prilika za potvrditi svoje mjesto u vrhu, a uz Hearna kao svog promotora moći će očekivati i puno više. No, prije toga mora pobijediti uvijek opasnog Rusa.

39-godišnji Povetkin (34-2, 22 KO) je u dosadašnjoj karijeri poražen tek od Vladimira Klička i Anthonyja Joshue, a dokaz da mu reputacija nije pala je to što ga Boxrec rangira kao petog teškaša svijeta, iza velike četvorke koju čine Andy Ruiz Jr., Deontay Wilder, Anthony Joshua i Tyson Fury. On se također nada još jednom napadu na vrhu i Fury bi u tom slučaju trebao biti mladi nadolazeći borac kojeg da bi do toga došao mora zaustaviti. Svakako će biti favorit, budući da je Hughie do sada pokazao talent, ali i nedovoljnu sigurnost u mečevima protiv klasnih boksača. Posljednjeg dana ovog mjeseca vidjet ćemo koliko je naučio iz dosadašnjih neugodnih iskustava.

Linker
25. travanj 2024 19:17