K1 i Boks

Fury i Wilder najgledaniji teškaški meč još od duela Tysona i Lewisa

Deontay Wilder i Tyson Fury
 Mark RALSTON / AFP
Proteklog vikenda održani meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera postigao je najveću gledanost nekog boksačkog ogleda teške kategorije još od 2002. godine. Spominje se brojka između 800 i 850 tisuća prodanih prijenosa, što je gotovo tri puta više od brojki koje je postigao njihov prvi meč.

Fury i Wilder odradili su bez konkurencije do sada najveći ovogodišnji meč i meč koji će biti teška misija u narednim mjesecima nadmašiti. Možda tek Anthony Joshua ili Canelo Alvarez u svojim idućim mečevima uspiju ponoviti ovakav interes fanova. Tome u prilog govore i prve informacije o broju prodanih prijenosa, a s njima je u javnost izašao Mike Coppinger, jedan od vodećih svjetskih boksu privrženih novinara.

On je otkrio kako je meč postigao PPV prodaju od 800 tisuća do 850 tisuća prijenosa u Sjevernoj Americi. Dodao je kako je to uvjerljivo najveća brojka za neki teškaški meč još od 2002. godine i meča Lennoxa Lewisa protiv Mikea Tysona. Ipak, ujedno i neusporediva s tim spektaklom koji je postigao prodaju od gotovo 2 milijuna te ga je nakon toga nadmašio tek Floyd Mayweather i to nekoliko puta.

Također, ova brojka je gotovo trostruko nadmašila prodaju prijenosa prvog meča ovog dvojca, održanog u listopadu 2018. godine. Tada je prijenos kupljen od strane 325 tisuća kućanstava. Gledajući da je cijena prijenosa bila 80 dolara, ukupno je tim putem uprihođeno između 64 i 68 milijuna dolara.

Ipak, neki izvori govore kako ovo nije brojka kojoj su se organizatori nadali, odnosno da su isti vjerovali u sedam znamenki. Nakon onakve dominacije Furyja, pitanje je bi li se to moglo postići eventualnim trećim ogledom ili puno veći potencijal za tako nešto ima okretanje Tysona Furyja meču protiv Anthonyja Joshue. Naravno, ako u međuvremenu Wilder ne aktivira klauzulu koja mu garantira revanš.

Linker
23. travanj 2024 00:53