K1 i Boks

Fury je 'poprilično zabrinut' za Wildera, svom rivalu nudi pomoć, ali Amerikanca zanima samo jedna stvar

Tyson Fury
 OLI SCARFF / AFP
"Dao sam ti dvije prilike kada nisam trebao i to je promijenilo tvoj život..."

Deontay Wilder nastavlja vršiti pritisak na Tysona Furyja i od aktualnog WBC-ovog prvaka traži da "ispoštuje dogovor".

'Brončani bombarder' oglasio se preko Twittera i to kako bi dogovorio na izjave s kojima je u srijedu u javnost izašao njegov boksački rival.

"Mislim da Wilder u ovim trenucima ima većih problema od boksa. Poprilično sam zabrinut za njegovo mentalno zdravlje", rekao je 'Kralj Cigana' dok je pričao o teškašu kojem je u veljači preoteo WBC-ovu titulu i samim time nanio prvi poraz u karijeri.

"Svi mi ne želimo biti poraženi nakon tolikog razdoblja neporaženosti, ali mora postojati ta točka gdje ćete prihvatiti poraz i nastaviti. A Wilder izgleda nije u stanju to napraviti. U sebi ima sve te zlonamjerne osjećaje i radi sve te izgovore. Jako sam zabrinut zbog njegovog mentalnog stanja nakon ovog poraza jer izlazi u javnost sa smiješnim izjavama i nisam siguran što se događa. Ali uvijek kažem, udaljen sam samo jedan telefonski poziv i ako mogu bilo kako pomoći, onda bih mu dao najbolji mogući savjet. No, nastaviti ovako kako se on ponaša, čini mi se da je borba zaista utjecala na njegovo mentalno stanje", prenio je talkSPORT Furyjevo razmišljanje.

LAS VEGAS, NEVADA - FEBRUARY 22: Tyson Fury knocks down Deontay Wilder in the third round during their Heavyweight bout for Wilder's WBC and Fury's lineal heavyweight title on February 22, 2020 at MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, Nevada.   Al Bello/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Al Bello/Getty Images/AFP
Deontay Wilder i Tyson Fury

A u noći sa srijede na četvrtak Wilder je preko društvenih mreža poslao svoj odgovor.

"Tysone, ne brini o meni. Dobro sam i blagoslovljeno. Jedino što želim od tebe je to da ispoštuješ naš dogovor i boriš se protiv mene. Dao sam ti dvije prilike kada nisam trebao i to je promijenilo tvoj život. Sada je red na tebi da budeš čovjek i daš meni moju priliku, a to je ono na što si pristao", poručio je američki nokauter.

Podsjetimo, Fury i Wilder još uvijek vode bitku oko toga što zapravo govori njihov ugovor. I dok Amerikanac tvrdi da prema klauzuli ima pravo na revanš, britanski udarač i njegov tim smatraju da je istekao rok u kojem se treći susret trebao održati, a za takav rasplet krive upravo Wildera i njegove ljude.

Linker
26. travanj 2024 16:14