K1 i Boks

Fury otkrio s kojim teškašem nikada ne bi ušao u ring: ‘Predao bih mu pojas, ne želim dobiti batine!‘

Tyson Fury

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
‘Gypsy King‘ spreman je odreći se eventualnog pojasa kako bi očuvao prijateljstvo s Parkerom

Nešto više od pet mjeseci dijeli nas od revanša između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja. "Gypsy King" u novom će meču pokušati nanijeti prvi poraz 37-godišnjem Ukrajincu i tako pod svoje vlasništvo vratiti WBC naslov, odnosno pridružiti joj pojaseve prema WBA i WBO verzijama. S druge strane, prvi sljedeći u redu za napad na WBO titulu Joseph Parker, koji je pobjedom nad Zhileijem Zhangom postao "interim" prvak, odnosno obvezni izazivač navedene federacije.

U slučaju, dakle, da Fury dođe do pobjede nad Usykom, WBO pojas morao bi braniti protiv čvrstog Novozelanđanina. Zanimljivo je, međutim, da su Fury i Parker kroz godine zajedničkih trening-kampova razvili prijateljski odnos, te se redovito druže izvan boksačkih dvorana, pa britanski teškaš u startu otklanja svaku mogućnost da uđe u ring sa svojim prijateljem.

"Definitivno ne. Prebliski smo da bismo se borili, a postoji toliko drugih teškaša", rekao je Fury za TalkSPORT kada su ga pitali o potencijalnom meču s Parkerom pa u svom stilu nastavio: "Radije bih mu predao pojas nego s borio s njim za njega. Ne trebamo se boriti, ne želim dobiti batine!".

Ukoliko uspije u onom što nikome do sada nije pošlo za rukom i porazi Usyka 21. prosinca, pred Furyjem će, dakle, biti poprilično teška odluka. Parker je, kao što je navedeno, prvi u redu u sustavu rotacije izazivača pa treba vidjeti s kim će i kada dobiti priliku konzumirati svoj status "mandatory challengera" po WBO-u.

Linker
07. rujan 2024 09:59