K1 i Boks

Fury otkrio tko je jači između Ngannoua i Wildera: ‘Njegovi udarci me uopće nisu uzdrmali, nije bilo dinamita‘

Tyson Fury

 SCREENSHOT/YOUTUBE/FIGHT HUB TV
WBC prvak je osjetio udarce ‘Predatora‘ i ‘Bronze Bombera‘, evo tko je po njemu jači

Tyson Fury napravio je jedan od najvećih povrataka u ring 2017. godine koje smo ikada vidjeli u svijetu boksa. "Kralj Cigana" trenutno vlada kao WBC prvak u teškoj kategoriji, a titulu je osvojio pobjedom protiv Deontaya Wildera (43-3-1) prije četiri godine. Od tada, 35-godišnjak je naslov obranio od više izazivača, uključujući revanš s Wilderom te mečevima s Dillianom Whyteom (30-3) i Derekom Chisorom (34-13).

Furyjeva zadnja borba, međutim, bila je protiv prilično iznenađujućeg protivnika, bivšeg UFC prvaka teške kategorije, Francisa Ngannoua. „Predatoru“ je to bio profesionalni debi u ringu, a mnogi fanovi bi možda čak rekli da je prvak imao sreće što je uspio iz ringa izaći s pobjedom. Pao je u nokdaun u trećoj rundi, no podijeljenom odlukom sudaca zadržao je pojas.

Nakon okršaja s dva gorostasna udarača, "Kralj Cigana“ odgovorio je na pitanje na koje bi mnogi htjeli znati odgovor: Tko je snažniji udarač između Ngannoua i Wildera?

“Wilder, je daleko jači. Ngannou je velik i sjajan udarač, ali niti jedan njegov udarac me nije pošteno namučio. Nije bilo dinamita od kojih bi zadrhtao svaki put kad bi me udario. Samo jedan udarac koji me srušio ali je on bio u potiljak i to je to. Wilder je i dalje najjači udarač s kojim sam ikada bio u ringu“, rekao je Fury za The Stomping Ground.

Još bolji odgovor na to pitanje mogli bismo dobiti ako se ugovori meč Ngannoua i Wildera. Bilo je govora o tome da će se naći u ringu, a vrijeme će pokazati hoće li to uistinu biti tako.

Linker
26. travanj 2024 15:52