K1 i Boks

Fury otkrio u kojem omjeru bi raspodijelio novac s Joshuom: ‘Sada nema izliku za odbiti meč‘

Tyson Fury

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
‘‘Gypsy King‘‘ pokazuje jako velik interes za obračun s vjerojatno najpopularnijim teškašem na svijetu

Nakon što je Oleksandr Usyk obznanio kako ove godine više neće kročiti u ring te će za povratak biti spreman tek tijekom 2023. godine, Tyson Fury ‘‘prebacio‘‘ je fokus na Anthonyja Joshuu.

Riječ ‘‘prebacio‘‘ s razlogom je stavljena pod navodne znake. Činjenica je kako je fokus Tysona Furyja dugo usmjeren ka Joshui, ali AJ je sve zakomplicirao porazima od Usyka. Nadao se ‘‘Gypsy King‘‘ da Joshua može doći do pobjede, a zatim bi meč između njega i Joshue bio najveći mogući. Ulog bi bile sve relevantne svjetske titule u teškoj kategoriji.

Oleksandr Usyk dvaput je porazio Joshuu i sada je on boksač preko kojeg Fury mora proći da bi postao neprikosnovenim prvakom. Čini se kako je Fury i dalje ipak donekle zainteresiraniji za meč protiv Joshue, jer AJ je još uvijek veća zvijezda od Usyka, unatoč tome što je lošiji boksač od njega.

U potpunosti se Fury posvetio prozivanju Joshue, a ukoliko dođe do pregovora, nema sumnje da će tu biti puno rasprave oko raspodjele novca. Fury kao WBC-ov prvak ipak bi trebao dobiti veći dio ‘‘kolača‘‘, a tako izgleda i njegova ponuda za Joshuu.

‘‘Bombardiran sam porukama o tome koliko ću platiti AJ-u, a svi govore da podijelimo honorar u omjeru 80/20, 70/30 itd. Zapravo mu nudim omjer 60/40. 40 posto mu dajem jer želim da se ta borba dogodi. On sada nema izlike da odbije taj meč. Ne može tvrditi da sam ga pokušao potplatiti nudeći mu 20 ili 30 posto. Nudim 40 posto, uzmi ili ostavi. Daj nam svima na znanje.‘‘, otkrio je ‘‘Gypsy King‘‘ jučer putem društvenih mreža, točnije putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

Anthony Joshua također nije bio tih po pitanju ovog meča koji ima potencijala da se ugovori i održi do kraja ove godine. AJ je putem svojih društvenih mreža ukratko poručio Furyju.

‘‘Ne upuštam se u online rasprave samo zbog privlačenja pažnje. Ako si uistinu zainteresiran, obrati se ‘258 Managementu‘. Bit ću spreman u prosincu (12. mjesec)‘‘

Dakle, obojica pokazuju interes, barem putem društvenih mreža. Istina da Joshua više ne drži titule svjetskog prvaka i nije ono najbolje što se može staviti nasuprot Tysona Furyja, ali to ne umanjuje činjenicu da bi ovo bio ogroman i fantastičan boksački meč.

Linker
26. travanj 2024 10:21