K1 i Boks

Fury otkrio zašto je otkazao nastup protiv Jakea Paula: ‘Nadam se da ćemo ponovno ugovoriti ovaj meč‘

Tommy Fury

 Jason Miller/Getty images/Profimedia
Neporaženi britanski boksač izuzetno je razočaran jer neće nastupiti 18. prosinca na Floridi

Jučer tokom dana, pojavila se informacija da je Tommy Fury (7-0-0) otkazao svoj nastup protiv Jakea Paula. Dvojica boksača koji su do slave došli preko Fight Islanda (Fury) i YouTubea (Paul), marljivo rade na izgradnji boksačkih karijera, a 18. prosinca trebali su se međusobno obračunati. Ipak, od tog meča zasad neće biti ništa, a polubrat Tysona Furyja objasnio je razlog zbog kojeg nije u mogućnosti nastupiti.

''Srce mi je apsolutno slomljeno jer sam bio primoran otkazati svoju borbu protiv Jakea Paula zbog bakterijske infekcije u prsima i slomljenog rebra. Početak mog kampa prošao je nevjerojatno i niti u jednom trenutku nisam očekivao da će se nešto ispriječiti mojoj pobjedi 18. prosinca. Ne mogu izreći koliko sam razočaran i stvarno se nadam da možemo ovu borbu ponovno dogovoriti iduće godine. Želim ovaj meč više od ičega. Nažalost, sada svoj fokus usmjeravam ka oporavku i ugovaranju novog datuma.'', izjavio je Fury u svom obraćanju koje je njegov promotor Frank Warren podijelio na Instagramu.

Inače, i Frank Warren je potvrdio kako planiraju ponovno ugovoriti ovaj meč. Naravno, taj podatak ne iznenađuje jer meč između Tommyja Furyja i Jakea Paula trebao bi generirati veliku zaradu za sve uključene strane.

''Razočarani smo zbog Tommyja. Ovo je bila velika prilika za njega da svijetu pokaže što uistinu može. Nažalost, morao je otkazati jer očito je kako nije niti blizu sto posto svojih mogućnosti. Pokušat ćemo se dogovoriti s timom Jakea Paula oko novog datuma u narednoj godini.'', izjavio je Warren.

Jake Paul nije propustio optužiti Tommyja da se uplašio te ga je nazvao najvećom kujicom u boksu. Međutim, dobra vijest za Jakea jeste informacija da je Tyron Woodley pristao uskočiti kao zamjena. Bivši UFC-ov prvak velter kategorije dugo je tražio revanš protiv Paula, a igrom slučaja će ga i dobiti. Podsjećamo, Paul je Woodleyja pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom, krajem osmog mjeseca ove godine. Revanš će odraditi 18. prosinca ove godine. Paul će tražiti petu profesionalnu pobjedu, dok će T-Wood tražiti ispiranje gorkog okusa iz prošlog meča, a ujedno i prvu pobjedu u profesionalnom boksu.

Linker
20. travanj 2024 12:55