K1 i Boks

Furyja pitali koja je najbolja teškaška borba svih vremena, s njegovim odgovorom mnogi se neće složiti

Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Gypsy King‘ na osobni je tron postavio svoju treću borbu protiv Deontaya Wildera

Koji je najbolji teškaški meč svih vremena? Pitanje je to koje se nerijetko provlači u raspravama među boksačkim fanovima, a na koje će svatko ponuditi odgovor u skladu s vlastitim ukusom, preferencijama i dojmovima. Jedni će se vratiti još u dvadesete godine prošlog stoljeća i odati priznanje do posljednjeg mjesta rasprodanim borbama Jacka Dempseyja ili će, pak, zakoračiti natrag u pedesete i odabrati neku od izvedbi Rockyja Marciana.

Drugi će svoj "pick" pronaći u sedamdesetima, odnosno u Alijevim klasicima kao što su "Thrilla in Manilla" ili "Rumble in the Jungle", dok će se treći opredijeliti za "zlatne " devedesete i mečeve Mikea Tysona ili jedan od "blockbustera iz trilogije između Evandera Holyfielda i Riddicka Bowea.

Tyson Fury, međutim, ne spada ni u jedan od navedenih tabora, on je, naime, na svoj osobni tron postavio - sebe samoga - odnosno njegovu treću borbu protiv Deontaya Wildera.

"Fury-Wilder III, to je najbolja teškaška borba koja se ikada dogodila", neskromno je rekao "Gypsy King" za YouTube kanal Queensberry Promotionsa.

Navedena borba, odlučujuća u Furyjevoj trilogiji s Wilderom, s kumulativnih pet nokdauna, nedvojbeno je jedna od najuzbudljivijih kojima smo svjedočili u teškoj diviziji 21. stoljeća, no brojni boksački sladokusci vjerojatno se ne neće složiti s ocjenom da je "najbolja koja se ikada dogodila". Čak se i sam Frank Warren pomalo ogradio, rekavši da je to "vjerojatno najbolja borba kojoj je ikada prisustvovao", uz dodatak da je "kao klinac gledao hrpu dobrih borbi na TV-u".

Linker
04. travanj 2024 23:09