K1 i Boks

Furyjev stric prepoznao Joshuinu snagu: 'Kad pusti svoju desnu ruku i pogodi te, u problemu si'

Anthony Joshua vs. Kubrat Pulev
 ANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP
Posebno impresioniran onim što može desna ruka Anthonyja Joshue ostao je Peter Fury

Peter Fury jučer se nalazio u dvorani tijekom meča Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva, budući da je njegov sin Hughie odradio svoj meč nedugo prije toga. Kao poznati boksački stručnjak, od strane IFL-a je zatražen za komentar meča.

"Morate dati malo respekta Pulevu nakon onoga što je prošao. Ja sam bio uvjeren da je gotov. Vratio se jer je pravi borac. Dobar je čovjek i u Bugarskoj smo Hughie i ja bili jako cijenjeni od njegove strane. To je takav tip čovjeka i cijenim ga", rekao je prvo nešto o izazivaču i bivšem protivniku njegovog sina, posebno impresioniran povratkom Bugarina u meč nakon teške treće runde.

Onda se okrenuo Joshui.

"Joshua je bio smiren i odmjeren, dobro je pogađao svoje udarce. Mislim da je bio previše suzdržan. U trenucima je djelovao kao da mu nedostaje samopouzdanja. Dugo je čekao, a kad se pravilno uključio je donio vatru."

No, smatra kako je kod Joshue sve bilo pravilno osmišljeno i da se na kraju gleda krajnji rezultat, a onda je došla pobjeda bez ikakve mrlje i zapravo bez primljenog ozbiljnog udarca u devet rundi meča. Posebno je kao bitan detalj naveo trenutak kad se prvak odlučio koristiti svoja dodatna oružja, nakon što je prvu polovicu meča svoju prednost gradio na račun lijevog direkta.

"Njegov je posao bio pobijediti čovjeka ispred sebe. A Pulev je ozbiljan boksač, uvijek će biti problem. On je dobar boksač, a ne idiot. Na ovako visokom nivou nema lakog posla. Joshua je imao strategiji i pridržavao je se. Pokazao je što mogu kad uključi svoju desnu ruku. To izvodi savršeno i ako te pogodi njome si u problemima", otkrio je ono što je vidio.

Joshua bi sad mogao u veliki meč protiv njegovog nećaka Tysona, kojeg je u počecima karijeri Peter i trenirao. Odnosi više nisu kao nekad, ali svejedno je zatražen za komentar tog meča, uz pitanje koga smatra favoritom.

"To je dobra borba koja se mora dogoditi i nadam se da hoće. Ne znam što reći o toj borbi jer nisam upućen niti u jedan kamp, ali bit će dobar meč!", rekao je, uspješno izbjegavši drugi dio pitanja.

Linker
20. travanj 2024 08:55