K1 i Boks

Glory je za Zagreb dodao sjajan teškaški okršaj! Nikola Birof Filipović ukrstit će rukavice s Nordineom Mahieddineom

Nikola Filipović

 Screenshot (youtube, Glory Kickboxing)
Srpski kickboksač će imati veliki izazov ispred sebe u vidu bivšeg Plazibatovog protivnika

Ako pitate Glory, Zagreb će 21. rujna biti svjetska kickboks prijestolnica svijeta! Naime, priredbu će predvoditi naš Antonio Plazibat koji će rukavice ukrstiti s Levijem Rigtersom, a od ostalih regionalnih imena nastupit će legendarni Mladen Brestovac i Andrej Kedveš. Danas smo saznali i ime još jednog regionalnog kickboksača koji će biti dio ovog borilačkog praznika u Areni Zagreb, a radi se o 26-godišnjem Nikoli "Birofu" Filipoviću (11-2, 6 KO, #9 borac Gloryjeve teškaške liste). Njegov protivnik će biti iskusni alžirski teškaš Nordine Mahieddine (28-15, 13 KO).

Alžirac, koji je šestorangirani borac na službenoj Gloryjevoj listi, zadnji put je ušao u ring na Glory 88 priredbi u rujnu prošle godine. Tada je upisao pobjedu protiv Abderahmanea Coulibalyja.

Filipović je s druge strane, u zadnjem nastupu na samom kraju 2023. godine upisao poraz protiv Nabila Khachaba, a radilo se o kvalifikacijskom meču za Gloryjev teškaški Grand Prix turnir.

Mahieddine ima iskustva s borcima iz naše regije, jer se čak dva puta borio protiv Plazibata. Prvotno je 2019. godine na Glory 66 priredbi u Parizu upisao poraz da bi potom u vrlo tijesnom meču (uključujući i dodatnu rund) podijeljenom odlukom sudaca revanširao se Plazibatu za prvi poraz na Glory 76 priredbi krajem 2020. godine u Rotterdamu.

Linker
07. rujan 2024 21:08