K1 i Boks

Golovkin potvrdio trilogiju s Canelom! Čeka nas spektakl u devetom mjesecu

Gennady Golovkin

 Cliff Hawkins/Getty images/Profimedia
Sjajni kazahstanski boksač pokušat će doći do prve pobjede protiv odličnog Meksikanca

Iako je još ranije ove godine obznanjeno kako ćemo gledati trilogiju između Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza, puno toga se zakompliciralo prije dva tjedna.

Meksikanac je izgubio u poluteškaškom meču protiv Dmitryja Bivola, a prema ugovoru ima pravo zatražiti instantni revanš. Prvotno se šuškalo kako će Canelo to i napraviti, ali jučer je isplivala vijest kako ponajbolji boksač svijeta ipak stavlja taj revanš sa strane.

"Taj ugovor je unaprijed koncipiran na taj način, moramo nastaviti ono što smo započeli i smatram da su te dvije borbe trenutno najveće što boks može ponuditi; trilogija s Golovkinom i revanš protiv Bivola. Protiv Bivola smo nažalost izgubili, ali to ne znači da nećemo ponovno pokušati. Bitan faktor ovdje je upornost i upravo zato ćemo se ponovno boriti.'', službeno je priopćenje Canela.

Gennady Golovkin početkom četvrtog mjeseca svoj dio posla je odradio. Kazahstanac je u Japanu uspio doći do pobjede protiv opasnog Ryote Murate, a zaustavio ga je prekidom u devetoj rundi. 40-godišnji ''GGG'' nešto je sporije ušao u meč i činilo se kako možda više nije na svojoj razini. Kako je meč odmicao, Golovkin je sve više podizao tempo i postepeno je lomio Japanca.

Tom pobjedom Golovkin je obranio IBF i IBO titulu u srednjoj kategoriji, a WBA-ov (Super) pojas ponovno je došao u njegovo vlasništvo.

Canelove navode o trilogiji, Golovkin je danas potvrdio putem svojih društvenih mreža. Sjajni kazahstanski boksač objavio je sliku službenog plakata, a pritom je napisao:

''Službeno je. Vidimo se 17. rujna (deveti mjesec)''

15. rujna 2018. godine održan je drugi meč između Canela i Golovkina. Dakle gotovo pa točno četiri godine kasnije, ova dva vrhunska boksača ponovno će se obračunati. Prva borba iz također se održala u devetom mjesecu, točnije 16. rujna, ali 2017. godine. Taj meč završen je neriješenim ishodom, a u drugoj borbi slavio je Canelo.

U oba navrata povlačili su se repovi. Mnogi se nisu slagali sa sudačkim bodovanjem te su smatrali da je Golovkin barem jednom zakinut za pobjedu. Priliku za poravnati račune, imat će ove godine, a bit će to svakako jedan od najvećih boksačkih mečeva u 2022. godini.

Linker
19. travanj 2024 00:54