K1 i Boks

Golovkin: Sada sam sazrio, puno sam mudriji nego u posljednjem meču protiv Canela‘

Gennady Golovkin 

 Frederic J. Brown/AFP/Profimedia
U ring bi trebali noćas između 4:30 i 5:00

Počeli smo odbrojavati do spektakla koji nas noćas očekuje, a naravno radi se o trećem meču između Gennadyja Golovkina i Canela Alvareza. Golovkin se odlučio podići u super srednju kategoriju te izazvati Meksikanca i pokušati mu uzeti njegove IBF, WBO, WBA i WBC pojaseve super srednje kategorije.

Iako su se već dva puta borili, ništa previše nismo dobili tim mečevima jer je prvi završen neriješeno, drugi je odnio Canelo ali su mnogi smatrali da je Golovkin tu bio bolji. Nadamo se kako ćemo noćas saznati ono što nas sve zanima, a to je tko će sa navedenim pojasevima izaći iz ringa.

Iako je u oba meča imao jako dobre nastupe, Golovkin smatra da je tek sad dovoljno sazrio kao borac i da je spreman to noćas i pokazati. GGG je rekao:

‘‘Sazrio sam, postao sam mudriji. Jako puno stvari se promijenilo u mom životu ali i boksu. Tijekom tog razdoblja naučio sam na život i na boks gledati sa otvorenim očima, ne samo slijediti priče koje su mi ljudi pokušali pričati‘‘, prenosi BoxingScene.

‘‘Puno stvari se promijenilo, preživjeli smo pandemiju. Ona me je naučila kako čekati, kako biti strpljiv. Naučio sam čak i kako izgubiti u životu. Boks je ostao isti. Moja je strategija uvijek ista. Morate boksati, to je jedino što djeluje, ništa neću mijenjati‘‘, zaključio je Golovkin.

Treći meč Canela i Golovkina održat će se noćas, a početak glavnog dijela priredbe je u 2:00. Canelo i Golovkin bi u ring trebali između 4:30 i 5:00.

Linker
20. travanj 2024 13:36