K1 i Boks

Anthony Joshua školovao je Francisa Ngannoua, a zatim ga je ugasio brutalnim nokautom!

Anthony Joshua

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
‘‘AJ‘‘ je pokazao ‘‘Predatoru‘‘ kako ipak nije na razini kojom može parirati najboljim teškašima na svijetu

Velika očekivanja imali su fanovi uoči meča između Francisa Ngannoua i Anthonyja Joshue. Iako je Francis Ngannou MMA borac sa samo jednom profesionalnom boksačkom borbom iza sebe, nakon odličnog izdanja protiv Tysona Furyja, vjerovalo se da Ngannou može parirati i Anthonyju Joshui.

Svi koji su tako mislili, grdno su se prevarili. Anthony Joshua danas je upoznao Francisa Ngannoua s najvišom razinom svjetskog boksa i vjerojatno ga je vratio u MMA vode. 5,5 minuta potrajao je meč između Joshue i Ngannoua, a završetak borbe bio je jako bolan po Francisa Ngannoua koji je ostao ležati bez svijesti nakon brutalnog nokauta.

Već u prvoj rundi Ngannou je naišao na velike probleme. ‘‘Predator‘‘ je ušao poprilično opušteno u ovaj meč, vjerojatno na valu samopouzdanja koji ga prati nakon meča s Tysonom Furyjem. Međutim, Joshua je brzo poljuljao njegovog samopouzdanje. Minutu prije kraja prve runde, Joshua je fantastično pogodio stražnjim direktom i poslao je Ngannoua u nokdaun. ‘‘Predator‘‘ se uspio oporaviti i odraditi rundu do samog kraja.

Ngannou je imao minutu između rundi za oporavak i djelovao je oporavljeno početkom druge runde. Joshua s druge strane lijepo je kontrolirao distancu i čekao je priliku za novi udarac kojim će poslati Ngannoua u nokdaun. U jednom trenutku Joshua veže prednji direkt u glavu, zatim u tijelo. Naveo je Joshua Ngannoua da se upusti u otvorenu razmjenu, pogodio ga je desnim krošeom, okrznuo ga je lijevim, a Ngannou je ponovno završio u nokdaunu. Vidjelo se da je Ngannou ovaj put u puno gorem stanju u odnosu na prvi nokdaun. Uspio se srčani Kamerunac vratiti u meč, ali nekoliko sekundi kasnije, Joshua mu je ‘‘ugasio svjetla‘‘. Joshua je strašno pogodio desnim ‘‘overhandom‘‘ i brutalno je nokautirao Ngannoua koji je ostao ležati nepomično, van svijesti.

Ovaj meč izgledao je zapravo onako kako su mnogi očekivali da će izgledati borba između Furyja i Ngannoua. Francis Ngannou snažan je udarač, ali njegovo boksačko iskustvo i znanje neusporedivi su s Joshuinim. Tyson Fury možda nije naročito ozbiljno ušao u meč protiv Ngannoua i dobrano se namučio da dođe do pobjede, ali Anthony Joshua znao je da ne smije podcijeniti Ngannoua, sjajno se pripremio i apsolutno je deklasirao bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije.

Nekoliko minuta trebalo je Ngannouu da se probudi, ali trebat će mu još neko vrijeme da zapravo spozna što se dogodilo. Anthony Joshua govorio je zbunjenom Francisu da ostane u boksu, ali Ngannou bi se nakon ovakvog poraza mogao vratiti onome što mu ide najbolje, a to je ipak MMA.

Dva profesionalna boksačka meča odradio je Ngannou i poražen je u oba. Istina, boksao je protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, same elite svjetskog boksa. Sama činjenica da je Ngannou dobio takve prilike u prva dva profesionalna nastupa, privilegija je za kamerunskog teškaša.

Anthony Joshua upisao je 28. pobjedu u svom 31. profesionalnom nastupu, a ovo mu je četvrta uzastopna pobjeda. Ngannou je odradio 20 profesionalnih MMA nastupa i dva boksačka meča, a Joshua je jedini borac koji ga je uspio nokautirati. ‘‘AJ‘‘ je u sjajnoj formi, prepun je samopouzdanja i kasnije ove godine vjerojatno ćemo ga gledati u borbi za neku od titula svjetskog prvaka.

Anthony Joshua vs. Francis Ngannou - tekstualni prijenos uživo

Runda 1:

Francis Ngannou izgleda osjetno opuštenije nego u meču protiv Tysona Furyja. Brzo je ‘‘Predator‘‘ sredinu ringa i krenuo je prednjim direktom tražiti Joshuu. ‘‘AJ‘‘ pogađa Ngannoua prednjim direktom u tijelo i zasad pažljivo drži sigurnu distancu. Kad god Ngannou plasira udarac, na tribinama zavlada veliko uzbuđenje. No, kakav šok za Ngannoua minutu prije kraja prve runde! Joshua sjajno pogađa stražnjim direktom i šalje Ngannoua u nokdaun! Francisova granitna brada kompromitirana je već u prvoj rundi. Pridigao se Ngannou nakon što je sudac izbrojao do osam. Velika runda za Anthonyja Joshuu!

Runda 2:

Joshua je već u prvoj rundi učinio ono što Furyju nije pošlo za rukom tijekom deset rundi, ali Ngannou se oporavio i nešto opreznije započinje drugu rundu. Joshua lijepo kontrolira distancu, i sredinom runde ponovno lijepo pogađa desnicom, ali ovaj put nedovoljno za uzdrmati Ngannoua. Hrabro se Ngannou drži na sredini ringa, ali zasad ne uspijeva pronaći rješenje za zagonetku zvanu Anthony Joshua. Odlično je Joshua povezao prednji direkt u glavu, a zatim u tijelo. Ngannou kao da je ostao isprovociran tom kombinacijom, upustio se u otvorenu razmjenu, ali Joshua ga je ponovno poslao na tlo. Ngannou se jedva pridigao, uspio je nastaviti s borbom, ali pokazalo se lošom idejom. Joshua je prepoznao priliku, sjajno je pogodio desnicom i poslao je Ngannoua na spavanje!

Linker
11. travanj 2024 01:15