K1 i Boks

Haney traži borbu protiv Lopeza za apsolutnog prvaka lake kategorije

Devin Haney
 screenshot/YouTube
Teofimo Lopez i Devin Haney zajedno drže sve četiri elitne titule profesionalnog boksa

Devin Haney svjetski je WBC prvak lake kategorije i time vlasnik jedinog pojasa koji nakon pobjede protiv Vasyla Lomachenka nije u vlasništvu Teofima Lopeza. No, ovaj američki boksač pod ugovorom s Matchroom Boxingom sve je bliže napuštanju kategorije i odlasku u poluvelter. To bi bila velika šteta, budući da se u diviziji do 61.5 kilogram stvara jedna posebna priča i uistinu bi gubitak bio da Haney nije dio nje.

Iako se odlazak u višu diviziju čini kao nešto neizbježno, Haney je spreman svojoj dosadašnjoj kategoriji dati dovoljno vremena da bi sudjelovao u nekim velikim borbama. No, u njoj ga može zadržati isključivo neki od velikih mečeva.

"Glavna borba koju želim bila bi protiv Teofima Lopeza za sve pojaseve, za apsolutnog prvaka kategorije. Meni nije lako spustiti se na 61.5 kilogram, govorim to već neko vrijeme. Sve je teže, ali za neku od tih većih borbi bih napravio žrtvu i ostao u lakoj kategoriji. No, ako ne mogu dobiti borbu protiv nekoga od preostale velike trojke, tj. Lopeza, Davisa ili Garcije, otići ću u kategoriju do 64 kilograma", prenosi Haneyevu izjavu BadLeftHook.

Ryan Garcia i Gervonta Davis trenutno djeluju spremni za međusobni ogled, a obojica su vlasnici manjih titula elitnih promocija. Kao što je navedeno, one glavne su kod Lopeza i Haneya te bi njihov međusobni meč donio apsolutnog prvaka. Laka kategorija takvog nije imala otkako je uvedena četvrta elitna titula, a posljednji apsolutni prvak bio je Pernell Whittaker, koji je 1990. godine držao WBC, IBF i WBA pojas prvaka.

Linker
16. travanj 2024 02:27