K1 i Boks

Hearn otkrio koji teškaški meč priželjkuje, njegova ideja svidjet će se brojnim ljubiteljima ‘heavyweight‘ boksa

Eddie Hearn

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Dvojica gorostasa, naoružanih razornim udarcima i boksačim znanjem, jamac su za poslasticu među konopcima

Ranije danas pisali smo o tome kako je Martin Bakole, nakon pobjede nokautom nad Jaredom Andersonom, prozvao Michaela Huntera i naveo kako mu je revanš s njim trenutačno najveća želja. Treba vidjeti kakve će želje imati meritorne boksačke strukture i promotori, no ako se pita Eddieja Hearna, on već ima planove za kongoanskog nokautera, a ti su planovi usmjereni prema - Zhileiju Zhangu.

Čelni čovjek Matchroom Boxinga, naime, dan nakon Bakoleove pobjede nad Andersonom, oglasio se društvenim mrežama i jasno dao do znanja kako mu je želja gledati među konopcima okršaj kongoanskog i kineskog bombardera, a svoju je želju adresirao osobi koja definitivno može ostvariti njegovu želju.

"Zhang protiv Bakolea...pokreni to" napisao je Hearn u objavi na svom X profilu pa označio Turkija Alalshikha, čelnika saudijskog General Entertainment Authorityja, vladina ureda zaduženog za organizaciju sportsko-zabavnih priredbi i "de facto" prvog čovjeka svjetskog boksa ovih dana.

Zhang je, podsjetimo, nakon dvije pobjede nad Joeom Joyceom i poraza od Josepha Parkera, početkom lipnja brutalno nokautirao Deontaya Wildera i praktično mu završio karijeru. Prema redoslijedu BoxReca, "Big Bang" je trenutno osmi teškaš svijeta, dok je Bakole šesti i njihov bi međusobni obračun imao smisla i za njih same, kao i za promotore, a osobito za publiku. Riječ je o dvojici gorostasa (obojica 198 centimetara visoki) razornih udaraca, a koji istovremeno itekako znaju boksati, te bi realizacija ovog meča doista predstavljala pravu "heavyweight" poslasticu.

Linker
17. rujan 2024 17:21